Πέμπτη 30 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΙΣ ΗΠΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
Συζητήσεις για την ενίσχυση της κρατικής καταστολής

Συναντήσεις με εκπροσώπους των υπηρεσιών Ασφαλείας των ΗΠΑ είχε τις τελευταίες μέρες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Κικίλιας. Συζητήθηκαν Θέματα ασφάλειας, τρομοκρατίας, αλλά και το μεταναστευτικό, και ζητήθηκε η συνεισφορά των αμερικανικών υπηρεσιών για την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Οπως δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης και Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Eric Holder, η χώρα μας παραμένει «ένας πραγματικός σύμμαχος των ΗΠΑ σε μια ολοένα αποσταθεροποιημένη περιοχή». Ζήτησε δε τη συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο πλευρών για την αντιμετώπιση άμεσων προκλήσεων ασφαλείας, όπως είναι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και οι ξένοι μαχητές. Σε δηλώσεις του, ο Β. Κικίλιας ανέφερε ότι «η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη θέση της για την ασφάλεια στην περιοχή. Η ασφάλεια άλλωστε είναι ισοδύναμη με την πολιτική και την οικονομική σταθερότητα και είναι ο μοναδικός τρόπος να υπάρχουν επενδύσεις και άρα ανάπτυξη. Αυτό είναι κάτι που μοιράζονται και οι δύο κυβερνήσεις και πάνω σ' αυτήν τη βασική παραδοχή έγινε η επίσκεψη και οι συζητήσεις που είχα στην Ουάσιγκτον».

Ο Β. Κικίλιας είχε συνάντηση με το διευθυντή της Υπηρεσίας Πληροφοριών, το διευθυντή της CIA, το διευθυντή του FBI, τους γενικούς διευθυντές του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας για την Ευρώπη και την «αντιτρομοκρατία», καθώς και με τη συντονίστρια θεμάτων «αντιτρομοκρατίας» στο State Department. Η τελευταία αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη διεθνούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου των ξένων μαχητών, με την ανταλλαγή πληροφοριών σε όλα τα επίπεδα. Επίσης, είχε επαφές με επικεφαλής μονάδων της Υπηρεσίας Πληροφοριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ