Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Κι άλλος στρατιώτης νεκρός

ΑΓΚΥΡΑ.--

Ακόμα ένας Τούρκος στρατιώτης πέθανε χτες στην ανατολική Τουρκία (Nτιγιαρμπακίρ), μια μέρα αφού δύο ένοπλοι μασκοφόροι τον πυροβόλησαν ενώ ψώνιζε με τη γυναίκα του.

Αν και το γεγονός συνδέθηκε με τους πρόσφατους θανάτους τριών ακόμα Τούρκων στρατιωτών από μαχητές του PKK, δεν είναι καθαρό ποιος μπορεί να ευθύνεται για το συγκεκριμένο θάνατο. Ορισμένοι επισημαίνουν ότι η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ενοπλες Δυνάμεις δεν αναφέρει «τρομοκρατικές ομάδες», όπως γίνεται όταν θέλουν να αναφερθούν στο PKK χωρίς να το κατονομάσουν. Οπως και να 'χουν τα πράγματα, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και του PKK φαίνεται ότι βαδίζουν πλέον σε όλο και πιο «τεντωμένο σκοινί». Σε πρόσφατη ανταλλαγή πυροβολισμών, ο τουρκικός στρατός σκότωσε μαχητές του PKK.

  • Σε μια παράλληλη εξέλιξη, χτες, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και η πρεσβεία της Νορβηγίας στην Αγκυρα τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, επειδή έλαβαν επιστολές που περιείχαν ύποπτη σκόνη. Την προηγούμενη βδομάδα πολλά προξενεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Γαλλίας και των ΗΠΑ, έλαβαν πανομοιότυπους φακέλους που περιείχαν μία κίτρινη σκόνη, η οποία - όπως έδειξαν οι εξετάσεις - αποδείχθηκε ότι ήταν κιμωλία. Το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας απέκλεισε το ενδεχόμενο ύπαρξης τοξικών ουσιών όπως άνθρακας ή βακτήρια.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ