Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ
Οργή από τους γονείς των αγνοούμενων φοιτητών

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.--

Συνεχίζονται στο Μεξικό οι διαμαρτυρίες για την εξαφάνιση πριν από τις 26 Σεπτέμβρη 43 φοιτητών, μετά από χτύπημα από την αστυνομία και μαφιόζους, φοιτητικής κινητοποίησης στην Αγροτική Διδασκαλική Σχολή «Νορμάλ ντε Αγιοτζινάπα στην επαρχία Γκερέρο. Υποτίθεται ότι οι έρευνες συνεχίζονται μετά και την ανακάλυψη 4 ομαδικών τάφων κοντά στην πόλη Ιγκουάλα, που όμως δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα.

Την Τετάρτη, οι γονείς των αγνοούμενων φοιτητών, που εικάζεται ότι έχουν δολοφονηθεί, είχαν συνάντηση με τον Μεξικανό Πρόεδρο Ενρίκε Πένα Νιέτο, που όμως η αδυναμία απάντησης στα ερωτήματά τους μεγάλωσε την οργή τους. Μέτα από την πεντάωρη συνάντηση με τον πρόεδρο κατηγόρησαν την κυβέρνηση για εξαπάτηση, ενθάρρυνση της ατιμωρησίας και κακούς χειρισμούς στις έρευνες, σημειώνοντας ότι η υπομονή τους εξαντλείται.

Την επίθεση από τον Σεπτέμβρη είχε καταγγείλει και το ΚΚ Μεξικού (το ΚΚΕ είχε φέρει το θέμα στην Ευρωβουλή) καταδεικνύοντας ότι εκτελεστικό όργανο της επίθεσης ήταν οι αστυνομικές δυνάμεις της επαρχίας και της Ομοσπονδίας, αλλά την πολιτική ευθύνη έχει ο κυβερνήτης του Γκερέρο, Ανχελ Αγκίρε Ριβέρο, και ο δήμαρχος της πόλης, Χοσέ Λουίς Αμπάρκα, που ανήκουν στο Κόμμα Δημοκρατικής Επανάστασης (PRD), αντιπολίτευση στο δεξιό Επαναστατικό Θεσμικό Κόμμα (PRI), τα οποία στηρίζουν από κοινού τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.

Ο δήμαρχος της Ιγκουάλα και η σύζυγός του Μαρία ντε λος Ανχελες Πινέντα, (αδελφή ναρκω-μαφιόζων) καταζητούνται και διαφεύγουν της σύλληψης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Χρειάζεται να συνειδητοποιηθεί ο ταξικός χαρακτήρας του κράτους» (2015-01-04 00:00:00.0)
Ταυτοποίηση της σορού ενός φοιτητή και συλλήψεις ασφαλιτών (2014-12-09 00:00:00.0)
Βρέθηκαν σοροί φοιτητών (2014-11-11 00:00:00.0)
Νέοι ομαδικοί τάφοι φοιτητών (2014-10-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ