Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ
Ταυτοποίηση της σορού ενός φοιτητή και συλλήψεις ασφαλιτών

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.--

Η ταυτοποίηση της σορού ενός από τους 43 αγωνιστές φοιτητές που είχαν απαχθεί από την Αγροτική Διδασκαλική Σχολή «Νορμάλ ντε Αγιοτζινάπα», στην επαρχία Γκερέρο, από τις 26 Σεπτέμβρη ανακοινώθηκε το περασμένο Σάββατο. Οι φοιτητές είχαν απαχθεί από δημοτικούς αστυνομικούς της πόλης Ιγκουάλα και το πιθανότερο στη συνέχεια παραδόθηκαν στους εγκληματίες της μαφίας των ναρκωτικών της ομάδας «Γκερέρος Ουνίδος», που τρομοκρατούν λαϊκές οργανώσεις, ως τμήμα των παρακρατικών μηχανισμών που δρουν στο Μεξικό.

Με βάση την ανάλυση DNA σε οστά που βρέθηκαν σε χωματερή της πόλης - όπου σύμφωνα με μαρτυρίες φερόμενων δραστών της μαφίας εκεί κάηκαν οι σοροί και στη συνέχεια πετάχτηκαν σε παρακείμενο ποτάμι - η σορός ανήκει στον 22χρονο φοιτητή Αλεξ Μόρα, που καταγόταν από αγροτική οικογένεια κοντά στην Ιγκουάλα. Ο εκπρόσωπος των συγγενών των φοιτητών Φελίπε ντε λα Κρουζ, σημείωσε χαρακτηριστικά «Δεν θα κλάψουμε για τον Αλεξ, του υποσχόμαστε ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε μέχρι να βρεθούν και 42 που τους θέλουμε ζωντανούς».

Την ίδια ώρα, συνεχίστηκαν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την υπόθεση των φοιτητών και τις ευθύνες της κυβέρνησης του Ερνίκε Πένια Νιέτο, που καταγγέλλουν τις συνεχείς δολοφονίες αγωνιστών του λαϊκού κινήματος. Το Σάββατο, μάλιστα, σε μεγάλη διαδήλωση στην πόλη του Μεξικού, που διοργάνωσαν συνδικάτα δασκάλων οι διαδηλωτές συνέλαβαν και έδεσαν με σκοινί τουλάχιστον 12 δήθεν διαδηλωτές που αποδείχτηκε ότι κάποιοι ήταν αστυνομικοί ή στρατιωτικοί σε υπηρεσία και κάποιοι απλά πληρωμένοι προβοκάτορες από το κράτος. Οι διαδηλωτές παρέδωσαν μπροστά στα Μέσα Ενημέρωσης τους ασφαλίτες, αφού τους έβαλαν να πουν την ...ιστορία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ