Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΥΔΑΝΙΚΟ ΚΚ
Ευχαριστήρια επιστολή προς το ΚΚΕ

Ευχαριστήρια επιστολή προς το ΚΚΕ απέστειλε το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων του Σουδανικού Κομμουνιστικού Κόμματος, για τη διεθνιστική αλληλεγγύη προς το λαό και τους κομμουνιστές του Σουδάν και για την παρέμβαση στο Ευρωκοινοβούλιο στις 12 Νοέμβρη για την απελευθέρωση των συλληφθέντων μελών και στελεχών του.

Στην επιστολή σημειώνεται:

«Αγαπητοί σύντροφοι, το Σουδανικό Κομμουνιστικό Κόμμα εκφράζει τις ευχαριστίες του για τις δράσεις που έχετε αναλάβει απαιτώντας την απελευθέρωση των στελεχών και μελών του κόμματός μας στην επαρχία του Γαλάζιου Νείλου. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι σύντροφοι που συνελήφθησαν στις 22 Οκτωβρίου 2014 αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση στις 19 Νοεμβρίου 2014.

Ωστόσο, έχει προγραμματιστεί μια δίκη μέσα στο Δεκέμβρη του 2014, για τους συντρόφους μας Σουλεϊμάν Αλί, Γραμματέα στην Οργάνωση της επαρχίας του Γαλάζιου Νείλου, και άλλα μέλη του κόμματος. Οπου κατηγορούνται για διάφορα εγκλήματα, μεταξύ των οποίων "η εγκληματική συμμετοχή στην παραβίαση του συνταγματικού καθεστώτος, η διεξαγωγή πολέμου ενάντια στο κράτος, η διάδοση ψευδών ειδήσεων και παραβίαση της δημόσιας ειρήνης" . Οι δύο πρώτες κατηγορίες επισύρουν την ποινή του θανάτου».

Στην επιστολή, επίσης, σημειώνεται ότι οι Σουδανοί κομμουνιστές συνελήφθησαν ενώ μοίραζαν προκηρύξεις του κόμματος και καταλήγει: «Οπως και στο παρελθόν, βασιζόμαστε πολύ στην αδελφική αλληλεγγύη σας για να απαιτήσουμε μια δίκαιη μεταχείριση των συντρόφων μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ