Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Συγκυβέρνηση Θάτσι - Μουστάφα

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.--

Ο Ισα Μουστάφα, αρχηγός της «Δημοκρατικής Συμμαχίας Κοσσόβου», υπέγραψε χτες συμφωνία συνεργασίας με τον αρχηγό του «Δημοκρατικού Κόμματος Κοσσόβου» και απερχόμενο πρωθυπουργό Χασίμ Θάτσι (πρώην αρχηγό του ΟΥΤΣΕΚΑ) για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης. Ο Θάτσι έθεσε ως «προτεραιότητες» της νέας κυβέρνησης την οικονομική ανάπτυξη (υπέρ των συμφερόντων των μονοπωλίων), τη «μάχη κατά της διαφθοράς, του οργανωμένου εγκλήματος και κατά της τρομοκρατίας».

Ωρες μετά τη συμφωνία Μουστάφα - Θάτσι για το σχηματισμό κυβέρνησης, ο Κάντρι Βεσέλι, αναπληρωτής πρόεδρος του «Δημοκρατικού Κόμματος Κοσσόβου», πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών και από τα ιδρυτικά στελέχη του πρώην ΟΥΤΣΕΚΑ, εξελέγη πρόεδρος της Βουλής του Κοσσόβου με τις ψήφους 71 βουλευτών.

Το ίδιο 24ωρο, στο Βελιγράδι, ο Σέρβος πρωθυπουργός, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, και ο υπουργός Εξωτερικών, Ιβιτσα Ντάτσιτς, διέψευσαν δήλωση του Προέδρου της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, ότι οι Βρυξέλλες θα θέσουν όρο για την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ την αναγνώριση του Κοσσόβου, υποστηρίζοντας ότι «κανένας από την ΕΕ δεν ζήτησε επίσημα» κάτι τέτοιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ