Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΕΜΕΝΗ
Πάνω από 10 νεκροί σε επιδρομή Αμερικανών κομάντος

ΣΑΝΑΑ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Σε φιάσκο κατέληξε και η δεύτερη (από τις 26 Νοέμβρη) απόπειρα περίπου 40 Αμερικανών κομάντος να απελευθερώσουν, τα ξημερώματα του Σαββάτου, τον 33χρονο Αμερικανό δημοσιογράφο Λουκ Σόμερς και τον 56χρονο Νοτιοαφρικανό εκπαιδευτικό Πιερ Κόρκι, που κρατούνταν όμηροι περίπου ένα χρόνο από ισλαμιστές της οργάνωσης «Αλ Κάιντα Αραβικής Χερσονήσου» (AQPA) στην Υεμένη.

Οι Κόρκι και Σόμερς υπέκυψαν στα τραύματά τους μετά τα πυρά που δέχθηκαν από τους απαγωγείς τους στη διάρκεια της επιδρομής των αμερικανικών δυνάμεων για την απελευθέρωσή τους, ενώ άλλοι 11 άνθρωποι, ανάμεσά τους μια γυναίκα, ένα 10χρονο αγόρι και ένας αρχηγός της τοπικής «Αλ Κάιντα» σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή στο χωριό Νταφάαρ της επαρχίας Σάμπουα στη νότια Υεμένη.

Η επιχείρηση έγινε, υποτίθεται, σε συνεννόηση με την κυβέρνηση της Υεμένης αλλά όχι και με την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής, που αγνοούσε τις προθέσεις των Αμερικανών, ενώ διαπραγματευόταν εδώ και καιρό την απελευθέρωση του Κόρκι. Οι Νοτιοαφρικανοί διευκρίνισαν πάντως πως δεν προτίθενται να ζητήσουν απόδοση ευθυνών από τις ΗΠΑ.

Αυτά ενώ χτες τουλάχιστον τρεις ισχυρές βομβιστικές εκρήξεις σημειώθηκαν σε συνοικίες σιιτών στην πρωτεύουσα της χώρας, Σαναά, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές και τον τραυματισμό τουλάχιστον οκτώ ατόμων.

  • Ενα ακόμη πολύνεκρο ναυάγιο σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο ανοιχτά των ακτών της δυτικής Υεμένης, στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς τουλάχιστον εβδομήντα Αιθίοπες πνίγηκαν όταν το σκάφος που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά τους στην Υεμένη βυθίστηκε εξαιτίας ισχυρών ανέμων και θαλασσοταραχής ανοιχτά της πόλης αλ-Μάχα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ