Σάββατο 1 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Λαθροχειρία ολκής από το ΕΚ Αθήνας

Μια λαθροχειρία ολκής έκανε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας ανακοινώνοντας σε δελτίο Τύπου (2760 - 23/10/2014) ότι «αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδος» συναντήθηκε στις 22/10/2014 με τη Διοίκηση του ΕΚΑ για «τα προβλήματα που δημιουργούνται σε όλα τα Ταμεία υποχρεωτικής επικουρικής ασφάλισης από την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης με ΦΕΚ 2751 15.10.2014 που καταργεί τον αυτοδιοίκητο και αυτοδιαχειριζόμενο χαρακτήρα τους».

Τα παραπάνω καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, συμπληρώνοντας: «Πληροφορηθήκαμε, επίσης, ότι η αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας μας αποτελούνταν από τον πρόεδρο, τον γγ και τον αναπληρωτή πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών - ΦΣΕΚ!».

Η ΟΕΦΣΕΕ ξεκαθαρίζει: Η ΠΟΙΕ - ΦΣΕΚ δεν είναι Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδος (ΟΕΦΣΕΕ). Είναι η Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών, προϊόν διάσπασης της κλαδικής ΟΕΦΣΕΕ πριν από 22 χρόνια, που τελευταία τροποποίησε το καταστατικό της σε «Συναφών Επαγγελμάτων», βαθαίνοντας τη διάσπαση του κλάδου. Οι δυνάμεις που ήλεγχαν στο παρελθόν (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) και αυτές που ελέγχουν σήμερα (ΜΕΤΑ) τη συγκεκριμένη Ομοσπονδία, φέρουν ακέραια την ευθύνη για τη διάσπαση αυτή.

Οι παραπάνω δυνάμεις θέλουν να χρίσουν την ΠΟΙΕ - ΦΣΕΚ ως αντιπροσωπευτική οργάνωση των εργαζομένων του κλάδου, παρακάμπτοντας την ΟΕΦΣΕΕ και από το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου φαίνεται ότι έχουν διάφορους υποστηρικτές στην προσπάθεια αυτή. Την ίδια τακτική ακολούθησαν, με τη στήριξη της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και της κυβέρνησης, προκειμένου να παραμερίσουν την ΟΕΦΣΕΕ και την πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου και ασφαλισμένων στο ΤΕΑΥΦΕ και να μετατρέψουν το Επικουρικό Ταμείο σε Επαγγελματικό - ΝΠΙΔ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ