Σάββατο 1 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εκλογές στην Ενωση Νοσηλευτών

«Αυτό που είναι αναγκαίο, επείγον και ρεαλιστικό για την πλειοψηφία των νοσηλευτών, είναι η οργάνωση και η πάλη μας, η συμβολή μας στην ισχυροποίηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος που θα είναι στήριγμα των ασθενών των λαϊκών οικογενειών για να έχουν πλήρη και απολύτως δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία».

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Νοσηλευτών (ΑΣΥ) -στηρίζεται απ' το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας- για τα όργανα διοίκησης των Περιφερειακών Τμημάτων και αντιπροσώπων στη Συνέλευση της Ενωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ). Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών είναι οι εξής: Για το 1ο - 3ο και 5ο Περιφερειακό Τμήμα, τη Δευτέρα 3/11. Για το 2ο και 4ο Περιφερειακό Τμήμα, την Τρίτη 4/11.

«Οι εκλογές», συνεχίζει η ανακοίνωση, «στα περιφερειακά τμήματα της ΕΝΕ συμπίπτουν με μια κρίσιμη φάση γενικότερων εξελίξεων και επιλογών. Οι διεργασίες και οι οξυμένες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις του ευρωμονόδρομου δε γίνονται επειδή τους έπιασε ο πόνος για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των λαϊκών οικογενειών, των εργαζομένων, των νοσηλευτών. Ο καυγάς γίνεται για το ποιος έχει την καλύτερη συνταγή που θα εξασφαλίσει την αναθέρμανση της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων».

Η ΑΣΥ διευκρινίζει ότι «η συμμετοχή των υποψηφίων στα ενιαία ψηφοδέλτια δε σηματοδοτεί κοινές θέσεις και αντιλήψεις με τους υποψήφιους των άλλων παρατάξεων», δεν «αποτελεί επιλογή της παράταξης αλλά το επιβάλλει η αντιδραστική νομοθεσία». Καλεί τους νοσηλευτές να ψηφίσουν με κριτήριο την ανάπτυξη ενός κινήματος που θα είναι «σε ρήξη με την ΕΕ και τους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι μόνο με τους εκάστοτε πολιτικούς τους εκπροσώπους» και το οποίο θα «βάλει εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα, να τα καθυστερήσει, ακόμα και να αποσπάσει ορισμένες λύσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ