Σάββατο 1 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ΟΕΦΣΕΕ για τις εξελίξεις στα Ταμεία του κλάδου

Να μη νομιμοποιήσουν αλλά, με την πάλη τους, να υπερασπίσουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου, με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη διοικήσεων στα επαγγελματικά ταμεία ΤΕΑΥΦΕ και ΤΑΥΦΕ, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο. Στην ανακοίνωσή της η ΟΕΦΣΕΕ υπογραμμίζει:

«Με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη ΔΣ σε ΤΕΑΥΦΕ και ΤΑΥΦΕ και τα καλέσματα συμμετοχής των ασφαλισμένων στις "δημοκρατικές" αυτές διαδικασίες, η ΕΕ της ΟΕΦΣΕΕ κρίνει σκόπιμο να υπενθυμίσει τα παρακάτω:

  • Ολοι αυτοί που καλούν σήμερα σε συμμετοχή στη "γιορτή της δημοκρατίας" παραμέρισαν "δημοκρατικά" - με τη στήριξη της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και της κυβέρνησης - την ΟΕΦΣΕΕ και την πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου και ασφαλισμένων στο ΤΕΑΥΦΕ, προκειμένου να μετατρέψουν ανεμπόδιστα το Επικουρικό Ταμείο σε Επαγγελματικό - ΝΠΙΔ.
  • Το ΤΕΑΥΦΕ - ΝΠΙΔ δεν είναι πια Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, αλλά Επαγγελματικό, σε εφαρμογή του αντιασφαλιστικού εφαρμοστικού νόμου του 2ου μνημονίου και από τη μετατροπή αυτή, οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι έχουν ήδη υποστεί μειώσεις συντάξεων και κατάργηση παροχών.
  • Τα Επαγγελματικά Ταμεία λειτουργούν με βάση την αρχή της ανταποδοτικότητας και της βιωσιμότητας, ενώ υπακούουν, σύμφωνα με τον αντιασφαλιστικό νόμο, στη "ρήτρα μηδενικού ελλείμματος", όπως όλα τα Ταμεία. Αυτό σημαίνει ότι όποιο ΔΣ και να τα διαχειριστεί, εκ των πραγμάτων θα ακολουθήσει το δρόμο των περικοπών ή της αύξησης των εισφορών των ασφαλισμένων.
  • Η ΟΕΦΣΕΕ αντιπαλεύει από την πρώτη στιγμή τη μετατροπή του ΤΕΑΥΦΕ σε ΝΠΙΔ, έχει προσφύγει στο ΣτΕ ενάντια στην εξέλιξη αυτή και περιμένει την απόφαση».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψίχουλα οι συντάξεις από το πολυδιαφημισμένο «επαγγελματικό ταμείο»(2022-06-22 00:00:00.0)
Ζητάνε και το βόδι..!(2015-12-11 00:00:00.0)
Καμία συμμετοχή στο επαγγελματικό ταμείο ΤΕΑΥΦΕ(2014-11-13 00:00:00.0)
Λαθροχειρία ολκής από το ΕΚ Αθήνας(2014-11-01 00:00:00.0)
Κόβεται η κατασκήνωση για τα παιδιά τους(2013-05-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ