Τετάρτη 6 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 79
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ελεγχοι χωρίς υποστήριξη

Την πραγματοποίηση ελέγχων των επιχειρήσεων για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας από κοινά κλιμάκια της Επιθεώρησης Εργασίας και του ΙΚΑ, αποφάσισε το υπουργείο Εργασίας, χωρίς ωστόσο να κάνει τίποτα για την ενίσχυση των υπηρεσιών με το προσωπικό που λείπει και την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή. Στα πλαίσια αυτά, είναι φανερό ότι πρόκειται για μια ακόμη κίνηση πολιτικού εντυπωσιασμού από την πλευρά της κυβέρνησης, για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος που προκάλεσαν τα αντιασφαλιστικά της σχέδια.

Η απόφαση πάρθηκε σε σύσκεψη που έγινε χτες στο υπουργείο Εργασίας, υπό τον Τ. Γιαννίτση, με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Ι. Πανοπούλου, του επικεφαλής του ΣΕΠΕ Π. Πολυχρονίου και την υποδιοικητή του ΙΚΑ Χ. Χαρισίου. Τα κοινά κλιμάκια θα ελέγχουν για ανασφάλιστη εργασία, ωράριο, αμοιβές, υγιεινή και ασφάλεια.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του υπουργείου Εργασίας, οι δυο υπηρεσίες «θα πραγματοποιήσουν ελέγχους σε όλη την επικράτεια, με στόχο να εμπεδωθεί η ανάγκη της λειτουργίας κανόνων που θα διευκολύνουν, τόσο τους εργαζόμενους όσο και τις επιχειρήσεις». Αυτό το τελευταίο αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε συνδυασμό με παλαιότερη δήλωση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, ο οποίος είχε συσχετίσει τους ελέγχους με την επίτευξη του... υγιούς ανταγωνισμού! Κάτω από αυτό το πρίσμα, ο όποιος έλεγχος αποκτά αποσπασματικά χαρακτηριστικά και το κυριότερο, αποπροσανατολίζεται από την προστασία των εργαζομένων που υφίστανται την εργοδοτική αυθαιρεσία με τη βοήθεια και της κυβερνητικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ