Τετάρτη 6 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 79
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ματωμένο μεροκάματο

Σκοτώθηκε ο υδραυλικός Βασίλης Βλάχος, ενώ εργαζόταν σε φωταγωγό πολυκατοικίας, τραυματίστηκε σε εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ ο Φ. Δημάκης

Στο βωμό του κέρδους, παρ' ολίγο να θυσιαστεί άλλος ένας εργαζόμενος, που κινδύνεψε σοβαρά η ζωή του εξαιτίας της εντατικοποίησης της εργασίας και των ελλιπών μέτρων ασφάλειας στο χώρο δουλιάς. Ο λόγος για τον 43χρονο Φ. Δημάκη, εργάτη - τοπογράφο στο εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ, στο Μοναστηράκι, που έπεσε τη Δευτέρα το μεσημέρι από σκαλωσιά ύψους 4 μέτρων περίπου. Οπως μας είπαν εργαζόμενοι στην εταιρία όπου δουλεύει ο Φ. Δημάκης, στην ΑΛΦΑ - ΜΠΕΤΟΝ, δουλεύουν πολλές ώρες και ειδικά για το ατύχημα ανέφεραν ότι η σκαλωσιά δεν ήταν σωστά στημένη, με αποτέλεσμα να σπάσει το μαδέρι πάνω στο οποίο βρισκόταν ο εργάτης. Ο τραυματίας διακομίστηκε στο ΚΑΤ με τραύμα στο κεφάλι, όπου διαπιστώθηκε ότι δε διατρέχει σοβαρό κίνδυνο.

Ο Τ. Ζησίμου, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, επισήμανε ότι «οι αιτίες αυτών των ατυχημάτων οφείλονται στο ότι οι εταιρίες χρησιμοποιούν μεθόδους εντατικοποίησης της εργασίας, ενώ την ίδια στιγμή το εργοτάξιο δε διαθέτει φορείο και φαρμακείο για την παροχή πρώτων αναγκών». Ακόμα, υπογράμμισε τις ευθύνες της κυβερνητικής πολιτικής, που αφήνει ουσιαστικά ανεξέλεγκτες της εταιρίες σε ό,τι αφορά την τήρηση των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής.

Ομως, δεν είχε την ίδια τύχη με τον Φ. Δημάκη και ο 38χρονος Βασίλης Βλάχος, που το κυνήγι του μεροκάματου και το καθημερινό άγχος για το αύριο τον οδήγησαν, χθες, στο θάνατο από πτώση. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Β. Βλάχος, υδραυλικός, στην προσπάθειά του να κερδίσει χρόνο, αντί να στήσει σκαλωσιά για να επισκευάσει αποχετεύσεις σε φωταγωγό πολυκατοικίας στους Αμπελόκηπους, χρησιμοποίησε ηλεκτρικό αναβατόριο. Ομως, το μεταλλικό κουτί στο οποίο βρισκόταν αποκόπηκε από το συρματόσχοινο που το κρατούσε, με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ