Τετάρτη 6 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 77
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σήμερα οι 5 συγκεντρώσεις

Την Παρασκευή θα γίνει συγκέντρωση όλων των σωματείων στη συμβολή των οδών Αλεξάνδρας και Κηφισίας

«Δημόσια και δωρεάν υγεία και άμεση πρόσληψη προσωπικού» ζητούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία
«Δημόσια και δωρεάν υγεία και άμεση πρόσληψη προσωπικού» ζητούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία
Με πολύμορφες κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν χτες και θα κορυφωθούν σε αυτό το στάδιο με την 7ωρη πανελλαδική - πανυγειονομική στάση εργασίας στις 13 Ιούνη 2001, απαντούν οι γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και την Πρόνοια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, τις ιδιωτικοποιήσεις στην Υγεία και την επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Σήμερα θα γίνουν πέντε συγκεντρώσεις στην Αθήνα, ώρα 9:30 πμ: Στον κόμβο στο Μαρούσι, στην πλατεία Μαβίλη, στη συμβολή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και Κηφισίας, στον «Αγιο Σάββα» και στο Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας.

Την Παρασκευή όλα τα σωματεία θα συγκεντρωθούν στη συμβολή της Κηφισίας και Αλεξάνδρας ώρα 9:30 πμ.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), πραγματοποίησαν χτες 3ωρη στάση εργασίας (8 - 11 π.μ.). Οι 3ωρες στάσεις εργασίας θα συνεχιστούν μέχρι και την Παρασκευή 8 του Ιούνη.

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με την 7ωρη πανελλαδική στάση εργασίας (9 π.μ. - 4 μ.μ.) που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ για τις 13 του Ιούνη. Την ίδια μέρα θα γίνει στην Αθήνα στις 10 π.μ. συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη και πορεία στα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών και Υγείας. Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην Καμάρα και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στις έδρες των ΠΕΣΥ.

Τη συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισαν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσωπικού Εθνικού Οργανισμού Πρόνοιας και οι εργαζόμενοι στο ΠΙΚΠΑ.

Στάση εργασίας από την ΕΙΝΑΠ

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 10 π.μ. - 2 μ.μ. και περικύκλωση του υπουργείου Οικονομικών στις 12 το μεσημέρι έχει εξαγγείλει για σήμερα Τετάρτη 6.6.2001 η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Επίσης, εξήγγειλε 6ωρη στάση εργασίας (8 π.μ. - 2 μ.μ.) την Τετάρτη 13 του Ιούνη και συμμετοχή στην πανυγειονομική συγκέντρωση και πορεία.

Η ΕΙΝΑΠ διαμαρτύρεται για τη βαριά και άδικη φορολόγηση των εφημεριών, ενώ τονίζει ότι τα κονδύλια που διατίθενται δεν εξασφαλίζουν ασφαλή προγράμματα εφημεριών.

Το Ασφαλιστικό θα είναι ένα από τα κεντρικά θέματα που θα απασχολήσει την εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της ΕΙΝΑΠ που θα γίνει αύριο Πέμπτη 7.6.2001, στις 12.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Σωτηρία».

Σειρά αγωνιστικών κινητοποιήσεων στον «Ευαγγελισμό»

Το δικό τους πρόγραμμα κινητοποιήσεων έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό». Ετσι, πραγματοποιούν:

  • Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα Επείγοντα σήμερα Τετάρτη και την Παρασκευή 6 και 8 του Ιούνη αντίστοιχα.
  • Στάση εργασίας και πορεία διαμαρτυρίας την Πέμπτη 7.6.2001.
  • Συμμετοχή στην πανυγειονομική κινητοποίηση και στάση εργασίας την Τετάρτη 13.6.2001.
Κινητοποίηση στη Δυτική Αττική

Σε συμβολική κατάληψη της Λεωφόρου Καβάλας στο ύψος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) αύριο Πέμπτη, από τις 10 π.μ. έως τις 11 π.μ. προχωρούν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων και προνοιακών ιδρυμάτων της Δυτικής Αττικής στα πλαίσια των πανυγειονομικών κινητοποιήσεων.

Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι του ΨΝΑ, του Θριάσιου, του «Δρομοκαΐτειου» και του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ