Σάββατο 8 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

Στο Μετρό Θεσσαλονίκης: Εκατοντάδες απολύσεις ετοιμάζει η κατασκευάστρια κοινοπραξία του Μετρό Θεσσαλονίκης. Αρνείται να ανανεώσει τις συμβάσεις, που ήδη έληξαν, για 42 εργάτες και έχει διαμηνύσει ότι θα απολυθούν άλλοι 112 εργαζόμενοι, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν μέχρι το τέλος Νοέμβρη, και μέσα στο Δεκέμβρη ακόμη 110 εργαζόμενοι, που απασχολούνται με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Τη Δευτέρα θα γίνει στάση εργασίας από τις 12.30 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και στη 1 μ. συγκέντρωση στο εργοτάξιο του Μετρό στην Αγίας Σοφίας.

Στην «Παμμακάριστο»: Απολύσεις εργαζομένων, μειώσεις μισθών και περαιτέρω αλλαγές στις εργασιακές συνθήκες, την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι του κέντρου παραμένουν για 5 μήνες απλήρωτοι, δρομολογούνται στο Ιδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος» στη Νέα Μάκρη, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Μονάδων - Ιδρυμάτων - Σχολείων Ειδικής Αγωγής.

Στη Λάρισα: Σε απολύσεις εργαζομένων από τις δομές της -12 έγιναν από τις αρχές του 2014- σε εντατικοποίηση της δουλειάς για όσους έχουν απομείνει και σε δημιουργία κλίματος εκφοβισμού των εργαζομένων, με συχνές απειλές και βρισιές εναντίον τους, προχωράει η διεύθυνση της «Θεσσαλικής Εταιρείας Ψυχικής Υγείας - Περίθαλψης - Αποκατάστασης» (ΘΕΨΥΠΑ). Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ) ζητάει την ανάκληση των απολύσεων, την άμεση παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας και της Διεύθυνσης Υγιεινής, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν.

Στην «PBS»: Σε παράνομη και εκδικητική απόλυση εργαζόμενης προχώρησε η εργοδοσία της εταιρείας τηλεφωνικών υπηρεσιών «PBS», που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη. Αρχικά η εταιρεία μετατράπηκε από ΕΠΕ σε ΙΚΕ και στη συνέχεια ανάγκασε τους εργαζόμενους να υπογράψουν καινούργια σύμβαση, στην οποία εμφανίζονται ως νεοπροσλαμβανόμενοι. Η εργαζόμενη που απολύθηκε από την πρώτη στιγμή αντέδρασε και ενημέρωσε το Σωματείο της, το ΣΕΤΗΠ, που προχτές, μαζί με συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση στην επιχείρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ