Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απάντηση στην επίθεση των βιομηχάνων

Να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία στις 27 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Ομόνοια, καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους του κλάδου η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών. Η Ομοσπονδία χαιρετίζει τη συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη και υπογραμμίζει την ανάγκη να δοθεί συνέχεια με την προετοιμασία της απεργίας: «Να μη λείψει κανείς από αυτήν τη μάχη - Να ετοιμαστούμε για ολομέτωπη επίθεση», τονίζει. Καλεί να συνεδριάσουν τα ΔΣ των σωματείων και να οργανωθούν συσκέψεις σε όλα τα εργοστάσια.

Σχετικά με την κατάσταση στον κλάδο, στην ανακοίνωσή της σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Κλιμακώνουμε την απάντησή μας, η κατάσταση δεν πάει άλλο. Να μη δεχτούμε να ζήσουμε με τα ψίχουλα, να μη μειώσουμε τις απαιτήσεις μας. Τα μονοπώλια του κλάδου έχουν ισχυροποιηθεί, ζητούν μεγαλύτερες θυσίες από όλους.

Οι βιομήχανοι στον κλάδο δε θέλουν να υπάρξει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, γι' αυτό και δεν εμφανίζονται στις συναντήσεις που ζητάμε προβάλλοντας συνεχείς δικαιολογίες. Ταυτόχρονα, προσπαθούν να τσακίσουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων.

Στη "ΔΕΛΤΑ" (Πλατύ Ημαθίας) ζητάνε από το σωματείο μειώσεις μισθών, στον Ταύρο έκαναν απολύσεις, η τρομοκρατία από την εργοδοσία μεγαλώνει.

Στη "ΜΕΒΓΑΛ" μεγαλώνει η απληρωσιά, το επιχειρησιακό σωματείο σιωπά, δεν οργανώνει αγώνες για να πάρουν τα χρήματά τους οι εργαζόμενοι, συμφωνεί με την ανταγωνιστικότητα.

Και όλα αυτά καθώς φαίνεται προς ολοκλήρωση η εξαγορά της "ΜΕΒΓΑΛ" από τη "ΔΕΛΤΑ" ("VIVARTIA").

Στον όμιλο Φιλίππου, μεγαλώνει η επίθεση, προσλαμβάνουν εργαζόμενους με 511 - 586 ευρώ στην "ΕΒΓΑ", "ΦΑΓΕ", "ΕΛΜΠΙΣΚΟ", "ΑΛΛΑΤΙΝΗ". Στα εργοστάσια "ΚΑΝΑΚΙ - ΜΙΜΙΚΟΣ" υπάρχει απληρωσιά, στο τελευταίο και σοβαρό εργατικό ατύχημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ