Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ
Κλήσεις για απολογία σε 13 στελέχη γερμανικών εταιρειών

Κλήσεις για απολογία σε 13 Γερμανούς, στελέχη των εταιρειών «Atlas» και «Rheinmetall AG», για το Δεκέμβρη απέστειλε ο ανακριτής, Γ. Μαλλής, για δυο εξοπλιστικά προγράμματα, το οπλικό σύστημα υποβρυχίων και το αντιαεροπορικό τύπου ASRAD.

Οι κατηγορούμενοι καλούνται να απολογηθούν για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να σταλούν και νέες κλήσεις σε απολογία σε τουλάχιστον δέκα ακόμα στελέχη των δυο εταιρειών. Η εμπλοκή τους στο «σκάνδαλο» των εξοπλιστικών προκύπτει τόσο από τη γερμανική δικογραφία όπως και από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών των ήδη κατηγορουμένων Π. Ευσταθίου, εκπροσώπου της «STN Atlas», και του πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, Α. Κάντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο ανακριτής, φαίνεται να διακινήθηκαν τουλάχιστον 38 εκατ. ευρώ για μίζες, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις των δικαστικών αρχών η συνολική μίζα ξεπερνά τα 60 εκατ. ευρώ. Από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών φαίνεται ότι μέρος της μίζας επιστρέφει σε Γερμανούς, πρακτική που χαρακτηρίζεται ως «μίζα από τη μίζα». Να σημειωθεί ότι παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσε το ελληνικό δημόσιο και ζητά από τις γερμανικές εταιρείες αποζημίωση για ηθική βλάβη ύψους 13 εκατ. ευρώ, ενώ επιφυλάσσεται για μεγαλύτερη αποζημίωση στο μέλλον. Για την εν λόγω υπόθεση των επίμαχων οπλικών συστημάτων ήδη έχουν απολογηθεί 35 Ελληνες κατηγορούμενοι και το σκέλος αυτό της δικογραφίας έχει διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για να καταθέσει την πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ