Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Με κινητοποιήσεις προς την απεργία

Να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της 24ωρης πανελλαδικής - πανεργατικής απεργίας στις 27 Νοέμβρη, με παρακαταθήκη τη δράση που ανέπτυξαν με κορύφωση το πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη, καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων, τις Λαϊκές Επιτροπές, τους ανέργους, τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες τους μικρούς αγρότες, τη νεολαία και τις γυναίκες η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ. Στην Πάτρα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Γεωργίου.

Βαδίζοντας προς την απεργία, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ οργανώνει την Πέμπτη 20/11, στις 8.30 π.μ., σε συγκέντρωση - παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την προστασία των ανέργων. Διεκδικεί: Ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες. Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.

Επίσης, διαδηλώσεις - πικετοφορίες θα γίνουν στις λαϊκές γειτονιές της Πάτρας: Τη Δευτέρα 24/11, στις 6.30 μ.μ., με αφετηρία το Γήπεδο της Παναχαϊκής. Την Τρίτη 25/11, στις 6.30 μ.μ., στα Ζαρουχλέικα, με αφετηρία τη διασταύρωση Ευβοίας και Ανθείας.

Στην Λέσβο

Απεργιακό κάλεσμα απευθύνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο. Καλεί σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 27 Νοέμβρη και στη συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Σαπφούς. «Το μέλλον της εργατικής οικογένειας δεν μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια. Δεν μπορεί κάθε μέρα να βασανίζεται, για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων», αναφέρει στην ανακοίνωσή του και τονίζει στους εργαζόμενους και τους ανέργους: «Από τη δράση μας, τους αγώνες μας, τις διεκδικήσεις μας, εξαρτάται η "σωτηρία" μας, η αξιοπρεπής ζωή, η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Να απορρίψουμε την αυταπάτη ότι, αν αλλάξουν οι διαχειριστές στην κυβέρνηση θα γίνει πιο ανθρώπινο το εκμεταλλευτικό σύστημα, πως θα γυρίσει ο τροχός. Η αναμονή, η εναπόθεση ελπίδας σε κυβερνητικές εναλλαγές αποδείχτηκε πως δε φέρνει πίσω κατακτήσεις. Η αδράνεια, η καθυστέρηση δημιουργεί νέες υποχωρήσεις, νέες απώλειες, σταθεροποιείται η φτώχεια και η εξαθλίωση. Να σπάσουμε τα δεσμά της σύγχρονης σκλαβιάς! Οι εργαζόμενοι είναι οι παραγωγοί του πλούτου! Καμία έκπτωση στις ανάγκες και τα δικαιώματά μας! Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!».

Σε κινητοποιήσεις οι συνταξιούχοι

Κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει απευθύνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΤΑΕ - ΟΑΕΕ - ΟΤΑ. Το πρόγραμμα των αγωνιστικών πρωτοβουλιών περιλαμβάνει: Στις 20 Νοέμβρη, συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 10 π.μ. και πορεία στο υπουργείο Εργασίας. Στις 27 Νοέμβρη, συμμετοχή στην πανεργατική απεργία. Στις 10 Δεκέμβρη, συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομίας στις 6 μ.μ. και καθιστική διαμαρτυρία. Οι συνταξιούχοι διεκδικούν: Αμεση επαναφορά των δώρων και του επιδόματος αδείας. Καμιά περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Επαναφορά του ΕΚΑΣ στους κάτω από 65 χρόνων. Αμεση έκδοση κύριων και επικουρικών συντάξεων. Κάλυψη σε φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις, θεραπεία δωρεάν σε όσους το έχουν ανάγκη χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ