Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΡΩΣΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Παζάρια με την κυβέρνηση για τρένα, ΟΛΘ και Ενέργεια

Με το Ρώσο υπουργό Μεταφορών, Μαξίμ Σοκόλοφ, συναντάται, σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος. Νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός θα έχει συνάντηση και με τον υφυπουργό Δ. Κούρκουλα.

Σημειωτέον, ο Μ. Σοκόλοφ είναι ο συμπρόεδρος, από ρωσικής πλευράς, της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας - Ρωσίας, η οποία εξετάζει την πορεία της διμερούς οικονομικής, επιστημονικής και εμπορικής συνεργασίας. Η επίσκεψή του στην Ελλάδα και οι επαφές του με υψηλόβαθμους παράγοντες της ελληνικής κυβέρνησης επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον Ρώσων ολιγαρχών για μια σειρά υποδομές που βγάζει στο σφυρί η ελληνική πλευρά.

Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη βδομάδα ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μασλόφ, μιλώντας σε ελληνορωσικό εξαγωγικό συμπόσιο στη Θεσσαλονίκη, είπε ότι μεγάλες ρωσικές εταιρείες θέλουν να επενδύσουν στην ελληνική αγορά, κάτι που επιβεβαιώνεται από το ρωσικό ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) και την Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε. (ΕΕΣΣΤΥ ή ROSCO). «Αν η ελληνική πλευρά θα είναι έτοιμη να προσφέρει και άλλα περιουσιακά στοιχεία, οι μεγάλες ρωσικές εταιρείες θα θελήσουν να συμμετάσχουν και στους τομείς της διύλισης πετρελαίου και της ηλεκτρικής Ενέργειας», τόνιζε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ