Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
Απάντηση σε επιστολή της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με επιστολή της προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μ. Σουλτς, είχε επισημάνει ότι οι μη εγγεγραμμένοι ευρωβουλευτές δεν αποτελούν πολιτική ομάδα, δεν έχουν ενιαία εκπροσώπηση και ότι το ΚΚΕ εκπροσωπούν μόνο οι ευρωβουλευτές του.

Απαντώντας στην επιστολή του ΚΚΕ, στις 17/11/2014, ο Μ. Σουλτς αναφέρει τα παρακάτω:

«Αξιότιμοι κ. Βουλευτές.

Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας της 10ης Οκτώβρη 2014, με την οποία διαμαρτύρεστε για το γεγονός ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, ο προεδρεύων της συνεδρίασης της Ολομέλειας ή της συνεδρίασης επιτροπής έδωσε το λόγο σε μη εγγεγραμμένο βουλευτή "εξ ονόματος των μη εγγεγραμμένων βουλευτών".

Οφείλω να ομολογήσω ότι έχετε απόλυτο δίκαιο: Σύμφωνα με το άρθρο 35 του Κανονισμού, οι μη εγγεγραμμένοι βουλευτές δεν αποτελούν, εξ ορισμού, πολιτική ομάδα. Για το λόγο αυτό, δεν μπορεί να δοθεί ο λόγος σε μη εγγεγραμμένο βουλευτή εξ ονόματος των μη εγγεγραμμένων βουλευτών.

Η άσκηση της προεδρίας μιας συνεδρίασης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι συχνά δύσκολο έργο, είτε πρόκειται για συνεδρίαση της Ολομέλειας είτε για συνεδρίαση επιτροπής. Για το λόγο αυτό, ζητώ την κατανόησή σας εάν κάποιες φορές συμβαίνουν παρόμοια λάθη.

Εν πάση περιπτώσει, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Προεδρείου θα επιστήσω την προσοχή των Αντιπροέδρων στο ζήτημα αυτό. Αποστέλλω επίσης αντίγραφο της παρούσας επιστολής στον κ. Jerzy Buzek, Πρόεδρο της Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών, για να αναληφθεί παρόμοια πρωτοβουλία και σε σχέση με τις επιτροπές.

Με εξαιρετική εκτίμηση,

Μάρτιν Σουλτς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ