Πέμπτη 7 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 50
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΑΜΒΑΚΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ
Κυβερνητικές αυθαιρεσίες περιορισμού

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γ. Πατάκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την περιφεριοποίηση και εξατομίκευση των ποσοστώσεων που επιβάλλει η κυβέρνηση

Την αυθαίρετη περιφεριοποίηση και εξατομίκευση των ποσοστώσεων βαμβακιού που επιβάλλει η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να εξυπηρετήσει πολιτικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες, καταγγέλλει με Ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Πατάκης.

Στην Ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος σημειώνει τα εξής:

«Εντελώς αυθαίρετα η ελληνική κυβέρνηση επιβάλλει διοικητικούς περιορισμούς στη βαμβακοκαλλιέργεια της χώρας μας με έναν τρόπο που στην ουσία περιφερειοποιεί και εξατομικεύει την ποσόστωση των 1.137.750 τόνων, με αποτέλεσμα, κατά παράβαση του νέου κανονισμού, να μη θεωρείται ολόκληρη η παραγόμενη ποσότητα επιλέξιμη, αλλά να περιορίζεται στην παραπάνω ποσότητα.

Επειδή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νέου κανονισμού προτάθηκε και απορρίφθηκε κάθε πρόταση περιφερειοποίησης και εξατομίκευσης των ποσοστώσεων και επειδή, σύμφωνα με το νέο κανονισμό, τα κράτη - μέλη έχουν δυνατότητα να περιορίζουν τη βαμβακοκαλλιέργεια μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές για αιτιολογημένους περιβαλλοντικούς λόγους και όχι γενικευμένα, για πολιτικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες, ερωτάται η Επιτροπή τι μέτρα θα πάρει για να σταματήσει την αυθαιρεσία της ελληνικής κυβέρνησης έτσι ώστε να είναι επιλέξιμη ολόκληρη η ποσότητα που θα παραχθεί από όλες τις εκτάσεις που έχουν ήδη σπαρθεί και μάλιστα έχουν φυτρώσει;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ