Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΓΗΡΙΑ
Δεκάδες νεκροί από διπλή βομβιστική επίθεση κοριτσιών

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.--

Τρόμο και θάνατο σκόρπισαν χτες δύο έφηβες αυτόχειρες, ντυμένες με χιτζάπ (ισλαμική μαντήλα που καλύπτει κεφάλι και λαιμό), πυροδοτώντας ισχυρούς εκρηκτικούς μηχανισμούς σε κατάμεστη από κόσμο λαϊκή αγορά της βορειοανατολικής νιγηριανής πόλης Μαϊντουγκούρι προκαλώντας δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

Σύμφωνα με μέλη των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας και αυτόπτες μάρτυρες, οι δύο γυναίκες πυροδότησαν σχεδόν ταυτόχρονα τους εκρηκτικούς μηχανισμούς σκοτώνοντας και διαμελίζοντας πάνω από 45 άτομα.

Εκπρόσωπος της «Εθνικής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων» (NEMA) σημείωσε ότι οι αρχές στρέφουν τις υποψίες τους στην ισλαμική, εγκληματική οργάνωση «Μπόκο Χαράμ», μολονότι κανείς εκπρόσωπός της δεν είχε αναλάβει την ευθύνη για το διπλό φονικό έως το απόγευμα. Είναι ωστόσο χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η συγκεκριμένη οργάνωση ολοένα και περισσότερο τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιεί γυναίκες σε επιθέσεις αυτοκτονίας, μολονότι αυτό υποτίθεται πως απαγορεύεται από το Ισλάμ...

Ο Νιγηριανός Πρόεδρος Γκούντλακ Τζόναθαν αναμένεται να ζητήσει από το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στις τρεις βορειοανατολικές πολιτείες όπου έχει επιβληθεί εξαιτίας της δράσης των ισλαμιστών της «Μπόκο Χαράμ», όταν εκπνεύσει στο τέλος τρέχουσας βδομάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ