Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Νέοι βομβαρδισμοί στο Ντονέτσκ

Οι αρχές του Δήμου του Ντονέτσκ κατήγγειλαν χτες τη συνέχιση των βομβαρδισμών από τον ουκρανικό στρατό σε κατοικημένες περιοχές. Συγκεκριμένα, χτυπήθηκε ένα λεωφορείο από πυρά πυροβολικού με αποτέλεσμα δύο επιβάτες να σκοτωθούν και αρκετοί άλλοι να τραυματιστούν. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ ζήτησε χτες από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να συζητήσει την αποστολή ειρηνευτικής δύναμης στην Ανατολική Ουκρανία.

«Απαιτούμε σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ώστε να εξετάσει το ζήτημα της συμμετοχής μιας ειρηνευτικής αποστολής με τη συμμετοχή και εκπροσώπων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στη διαδικασία του ελέγχου της εφαρμογής της συμφωνίας εκεχειρίας (σ.σ. εννοεί αυτή της 5ης Σεπτέμβρη στο Μινσκ, που έχει μείνει στα χαρτιά) και της βελτίωσης και ανακούφισης των ανθρώπων στην περιοχή». Γίνεται λόγος για συνεχιζόμενη ανθρωπιστική καταστροφή που πρέπει να σταματήσει.

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ετοιμάζει μια ακόμα «Λευκή Βίβλο» για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ανατολική Ουκρανία.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη σχετικά με την πρόταση που διατύπωσε προχτές ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα εισδοχής της χώρας στο ΝΑΤΟ, από την πλευρά της Ρωσίας ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ, απάντησε: «Είμαι πεπεισμένος ότι οι ανακοινώσεις που έκανε μόλις η ουκρανική ηγεσία το μόνο που θα προκαλέσουν είναι μια περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης γύρω από την Ουκρανία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ