Σάββατο 9 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 50
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσική, χορός, θέατρο

Αφιερωμένη στην εξηκοστή επέτειο της Μάχης της Κρήτης είναι η εκδήλωση, που διοργανώνει η «Παγκρήτιος Ενωση», τη Δευτέρα (8μμ), στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο), με ελεύθερη είσοδο. Στη συναυλία θα τιμηθεί ο Μίκης Θεοδωράκης. Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από τα έργα του «Ζορμπάς», «Πνευματικό Εμβατήριο» και «Αξιον Εστί». Τα έργα θα ερμηνεύσει η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», με μαέστρο τον Ανδρέα Πυλαρινό και σολίστ τον Μάριο Φραγκούλη. Θα συμμετέχουν επίσης οι καλλιτέχνες: Νίκος Ανδρουλάκης, Αθηνά Καραταράκη, Μάνος Μουντάκης, Βασίλης Σκουλάς, Μαρία Σουλτάτου, Ιωάννα Φόρτη, ο Ψαραντώνης και Κρήτες χορευτές.

  • Συνεχίζεται στο «Ανοιχτό Θέατρο» (Γκύζη), ο μήνας χορού. Σήμερα και αύριο η ομάδα σύγχρονου χορού «Πρόσχημα», παρουσιάζει την παραγωγή «ProsXima's Drift».
  • Στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», πραγματοποιείται για δεύτερη βραδιά το «Αθενς Μπλουζ Φεστιβάλ». Στη σκηνή απόψε ο Μπάντι Γκάι, ο θρύλος των Σικάγο μπλουζ και οι δικοί μας «Blues Wire».
  • Με «Το μαντολίνο του... ναυαγού Σημίτη» άνοιξε πανιά στο καλοκαιρινό αεράκι, το «Δελφινάριο». Τέσσερις συγγραφείς, οι: Λάκης Μιχαηλίδης, Βύρωνας Μακρίδης, Θεόφιλος Βερύκιος και Γιώργος Γεωργίου υπογράφουν τα κείμενα της σατιρικής παράστασης. Ο Κώστας Βουτσάς, ο Στάθης Ψάλτης, η Ελντα Πανοπούλου, ο Γιώργος Κωνσταντίνου κι ένα επιτελείο ηθοποιών προσφέρουν απλόχερα το γέλιο.
  • Η καινούρια, μουσική, σατιρική παράσταση με τίτλο «ΤΑ ΠΑΣΟΚΕΜΟΝ», παρουσιάζεται (9.30μμ), στο θέατρο «Αθήναιον» (Πατησίων 55). Τα κείμενα έγραψαν οι: Χάρρυ Κλυνν (που υπογράφει και τη σκηνοθεσία) και Ντίνος Σπυρόπουλος. Μουσική Νίκος Στρατηγός. Χορογραφίες Δημήτρης Παπάζογλου. Κοστούμια Χριστίνα Κωστέα. Παίζουν οι: Χ. Κλυνν, Βάσια Τριφύλλη, Τόνυ Αντονυ, Γιάννης Καπετάνιος κ.ά.
  • Η Μελίνα Τανάγρη εμφανίζεται μέχρι και αύριο (10.30μμ) στην αυλή του «Αερικού» (Αγαθάρχου 6, Ψυρρή). Μαζί της ο Φοίβος Δεληβοριάς.
  • Σήμερα (9.30μμ), στην αυλή του Καλλιτεχνικού Καφενείου των Αχαρνέων ο Νίκος Πιπινέλης και ο Θανάσης Ζαχαρόπουλος συναντούν τον Μάνο Ξυδούς σε μια «διαδρομή» με δικά τους τραγούδια, ξένες ροκ μπαλάντες και ενδιαφέρουσες διασκευές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ