Σάββατο 9 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 50
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τα ΔΗΠΕΘΕ εξορμούν

Από την παράσταση «Ορέστης - από τον Ρίτσο στους τραγικούς»
Από την παράσταση «Ορέστης - από τον Ρίτσο στους τραγικούς»
Στον «Ορέστη» του Γιάννη Ρίτσου, αλλά και σε κείμενα από την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή και του Ευριπίδη και τις «Χοηφόρες» του Αισχύλου, στηρίζεται η παραγωγή «Ορέστης - από τον Ρίτσο στους τραγικούς» που παρουσιάζει από τη Δευτέρα στο Θέατρο Κάστρου το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας. Μετάφραση κειμένων: Κ.Χ. Μύρης. Σκηνοθεσία - επιμέλεια σκηνικού χώρου: Θέμης Μουμουλίδης. Κοστούμια: Δαμιανός Ζαρίφης. Μουσική: Γιώργος Ανδρέου. Παίζουν οι: Δ. Παπαδόπουλος, Τ. Γιαννόπουλος, Β. Βολιώτη, Ρ. Σουκούλη, Σ. Γρηγοριάδου, Ευαγγ. Ράντου, Γ. Σμπυράκης.

  • Την κωμωδία του Μολιέρου «Γιατρός με το στανιό» θα παρουσιάσει το καλοκαίρι το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης. Η μετάφραση είναι της Ερσης Βασιλακιώτη, η σκηνοθεσία του Γιάννη Μαργαρίτη, τα σκηνικά - κοστούμια της Κ. Μπροτζμπόιου και η μουσική του Γιώργου Κουρουπού. Παίζουν οι: Πάνος Σκουρολιάκος, Μαρία Κανελλοπούλου, Ν. Τσαγκαρισιάνου, Κ. Φλωκατούλας κ.ά. Η πρεμιέρα προγραμματίζεται στα μέσα του Ιούλη στη Λαμία, ενώ στη συνέχεια ο θίασος θα περιοδεύσει σ' όλη την Ελλάδα και στις 9 Σεπτέμβρη θα δώσει παράσταση στο Ηρώδειο.
  • Το έργο του Γρηγορίου Ξενόπουλου «Φωτεινή Σάντρη» («Ο Κόκκινος Βράχος») παρουσιάζει (από 30/5), το ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου, στο θερινό θέατρο «Ρίζικο», στον Κάμπο της Χίου. Οι παραστάσεις, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων Τιμής, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το θάνατο του συγγραφέα. Στις εκδηλώσεις συμμετέχει και το Θεατρικό Μουσείο, καθώς σήμερα (7.30 μμ), στο ίδιο θέατρο ο πρόεδρος του ΔΣ του Μουσείου, Κώστας Ασημακόπουλος, θα δώσει διάλεξη με θέμα «Ο Φωτεινός Βράχος του Ελληνικού Θεάτρου». Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από τα έργα του Γρ. Ξενόπουλου «Στέλλα Βιολάντη» (Τ. Ασημακόπουλος, Μ. Δουζενάκη), «Κοντέσσα Βαλέρενα» (Αλ. Λαδικού) και «Φωτεινή Σάντρη» (Αθ. Μπερδέκα, Χρ. Παγκαλιάς).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ