Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», η γερμανική εισαγγελία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι συνελήφθησαν τρεις Τούρκοι με την κατηγορία της κατασκοπίας για λογαριασμό των Μυστικών Υπηρεσιών της Τουρκίας, ωστόσο η Αγκυρα αρνείται ότι αυτοί έχουν σχέση με την ΜΙΤ (την τουρκική CIA).

ΚΕΡΝΣ.-- Οκτώ παιδιά ηλικίας από οκτώ μηνών έως 15 ετών ανακοινώθηκε χτες ότι βρέθηκαν νεκρά από μαχαιριές σε σπίτι προαστίου της πόλης Κερνς στην πολιτεία του Κουίνσλαντ της βόρειας Αυστραλίας. Τραυματισμένη, επίσης, βρέθηκε μια 34χρονη γυναίκα που εμφανίζεται ως μητέρα των 7 παιδιών (το ένα φέρεται να είναι ανιψάκι της), ενώ η αστυνομία που διεξάγει έρευνα εικάζει ότι πρόκειται για οικογενειακή τραγωδία, χωρίς άλλες προεκτάσεις. Στην περιοχή όπου σημειώθηκε το περιστατικό ζουν πολλοί αυτόχθονες Αυστραλοί Αβορίγινες.

ΑΜΣΤΡΑΝΤΑΜ.-- Η απόρριψη νομοσχεδίου για την Υγεία στην Ολλανδία την περασμένη Τρίτη απειλεί τον κυβερνητικό συνασπισμό Φιλελευθέρων και Εργατικών. Το νομοσχέδιο αυτό απορρίφθηκε από 3 βουλευτές των Εργατικών και τώρα αναζητείται ένας νέος ενδοαστικός συμβιβασμός. Το επίμαχο νομοσχέδιο προέβλεπε περικοπές ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ καθώς και περιορισμό της δυνατότητας των ασθενών να αναζητήσουν νοσηλεία και θεραπεία στα νοσοκομεία, καθώς και ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Ασφάλισης.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Μαζικής κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στα στρατηγικά στενά του Ορμούζ στον Περσικό Κόλπο ξεκινά από τα Χριστούγεννα και για μία βδομάδα ο ιρανικός στρατός σε μία έκταση 2.200.000 τ. χλμ. με τη συμμετοχή δυνάμεων του ναυτικού, της αεροπορίας, του πυροβολικού και των επίλεκτων ανδρών της Προεδρικής Φρουράς.

ΜΑΠΟΥΤΟ.-- Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν χτες τη ζωή τους από τις μεγάλες πλημμύρες που σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα της Μοζαμβίκης, Μαπούτο, έπειτα από μέρες ισχυρών βροχοπτώσεων, προκαλώντας αρκετές εκατοντάδες άστεγους πλημμυροπαθείς. Αλλοι 300 άνθρωποι έμειναν άστεγοι στην παρακείμενη πόλη Μάτολα και εκατοντάδες άλλοι στη νότια πόλη Σάι-Σάι.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Ανδρας που φέρεται να είναι επιχειρηματίας που είχε οικονομικά προβλήματα έριξε το αυτοκίνητό του στην έδρα του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (PP), όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Στο αυτοκίνητο, αναφέρει η ανακοίνωση, είχε βάλει εκρηκτικό μηχανισμό και δύο φιάλες βουτανίου, ωστόσο δεν προκλήθηκε έκρηξη, δεν υπήρξαν θύματα, ενώ συνελήφθη και ο δράστης της ενέργειας αυτής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ