Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
«Ζήτημα ασφάλειας» η επίθεση χάκερς στη «Σόνι»

Ταινία με την επιχείρηση δολοφονίας του ηγέτη της ΛΔ Κορέας αποφασίστηκε να μην προβληθεί

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ως «σοβαρό ζήτημα εθνικής ασφάλειας» αντιμετωπίζουν οι αμερικανικές αρχές την πρόσφατη ηλεκτρονική κλοπή ταινιών και μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από τις βάσεις δεδομένων της κινηματογραφικής εταιρείας «Sony Pictures», η οποία συνδέεται με την «κωμική» ταινία «Η Συνέντευξη», που επρόκειτο να προβληθεί τα Χριστούγεννα και όπου περιγραφόταν η επιχείρηση δολοφονίας του ηγέτη της ΛΔ Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Μάλιστα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος αναφέρεται ότι το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα εξετάζει «όλες τις επιλογές για μια πιθανή απάντηση».

Τελικά, η ταινία αποφασίστηκε χτες να μην προβληθεί όχι για λόγους «διεθνούς πολιτικής», αλλά επειδή, έστω και καθυστερημένα, τα διευθυντικά στελέχη της «Sony Pictures» διαπίστωσαν ότι η δήθεν «κωμωδία» για τη ΛΔ Κορέας είναι «απελπιστικά ανιαρή, καθόλου αστεία και θα είχε παταγώδη αποτυχία αν προβαλλόταν στις αίθουσες». Αρχικά, πάντως, είχε ανακοινωθεί πως η προβολή της ταινίας ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή μετά τις απειλές από χάκερς που διέρρευσαν εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και ταινίες που δεν έχουν προβληθεί και σενάρια ταινιών που δεν έχουν ακόμη γυριστεί, στο Διαδίκτυο αλλά και απειλές για επιθέσεις σε σινεμά που θα πρόβαλλαν την ταινία.

Ανώνυμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν υπαινιχθεί πως η επίθεση των χάκερς, που αυτοαποκλήθηκαν «Φύλακες της Ειρήνης», στη βάση δεδομένων της «Σόνι» είχε «κρατική χορηγία» και ηθικό αυτουργό την κυβέρνηση της ΛΔ Κορέας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις(2015-01-06 00:00:00.0)
Πολύωρη διακοπή της πρόσβασης στο Ιντερνετ(2014-12-24 00:00:00.0)
Σιωπή. Ελληνίδες σκηνοθετούν(1996-10-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ