Πέμπτη 14 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ
Κυνικά προκλητική η κυβέρνηση

Μετά από 21 και πλέον μήνες ανάλγητης πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση και στο θέμα της αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων, ισχυρίζεται τώρα με μία άνευ ορίων προκλητική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, ότι «συμπαρίσταται στα προβλήματα των σεισμοπλήκτων με την κατασκευή έργων ηλεκτροδότησης, διαγραφή οφειλών και άμεσες οικονομικές επιχορηγήσεις»!

Μετά το θάνατο της 62χρονης Κ. Δρακούλη - η οποία για να κάνει οικονομία στο ρεύμα δε λειτούργησε τη συσκευή οξυγόνου και το κλιματιστικό - και την άμεση αποκάλυψη του δράματος που ζουν οι σεισμόπληκτοι όλο αυτό το διάστημα, η κυβέρνηση εξαναγκάστηκε να προχωρήσει σε μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ για όσους σεισμόπληκτους μένουν σε λυόμενα. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση Τύπου «τα τιμολόγια της ΔΕΗ θα έχουν έκπτωση κατά 50% για όσους σεισμόπληκτους μένουν σε λυόμενα. Η μείωση ισχύει από 1 Ιουλίου 2001 έως το τέλος του 2002», ωστόσο δε γίνεται καμία αναφορά για τα μέχρι σήμερα χρέη των σεισμοπλήκτων στη ΔΕΗ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Χριστοδουλάκης και ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Δρυς βαφτίζουν «συμπαράσταση» το γεγονός ότι επί δύο ολόκληρα χρόνια έβαλαν καταμετρητές ρεύματος στα παραπήγματα ληστεύοντας κυριολεκτικά τον κόσμο, ενώ ακόμη αποκαλούν «μεγάλη κοινωνική προσφορά» το γεγονός ότι τα παραπήγματα των σεισμοπλήκτων θα υπάρχουν μέχρι το 2002.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ