Πέμπτη 14 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κάλεσμα αγώνα από το ΚΚΕ

Περιοδεία χτες του βουλευτή του Κόμματος Π. Κοσιώνη στο Μενίδι

«Η ενότητα και η μαζική διεκδίκηση είναι ο μόνος δρόμος», επισήμανε χτες το βράδυ στους σεισμόπληκτους του καταυλισμού Λαθέα στο Μενίδι ο Παναγιώτης Κοσιώνης, βουλευτής του ΚΚΕ, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος, που περιόδευσε στον καταυλισμό. Οι σεισμοπαθείς διαμαρτυρήθηκαν στον Π. Κοσιώνη και στον επικεφαλής της Πανδημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Μενιδίου, Θάνο Τραβασάρο, για την αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι τόσο στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσο και για το θέμα της αποκατάστασής τους.

Αν και πέρασαν, όπως τόνισαν, δυο χρόνια από το σεισμό, μόνο τέσσερις με πέντε οικογένειες έχουν γυρίσει στα σπίτια τους και η πλειοψηφία δεν έχει πάρει ακόμη ούτε την πρώτη δόση του δανείου για την επισκευή. Παράλληλα κατήγγειλαν τη στάση της ΔΕΗ απέναντι στο αίτημά τους για μειωμένο τιμολόγιο, αλλά και τη στάση της δημοτικής αρχής και της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μενιδίου που βρίσκονται, όπως είπαν, μακριά από τα προβλήματά τους.

Από την πλευρά του ο Π. Κοσιώνης επισήμανε πως παρά το μεγάλο διάστημα από το σεισμό, ελάχιστα πράγματα έχουν προχωρήσει. «Αυτό που συμβαίνει με τη ΔΕΗ, τόνισε, είναι απαράδεκτο και αν δε συνέβαινε ο θάνατος της ηλικιωμένης γυναίκας, κανείς από τους αρμοδίους δε θα ασχολούνταν σήμερα».

«Πώς αντιδρά όμως ο κόσμος;» έθεσε το ερώτημα στους συγκεντρωμένους. «Εμείς σαν Κομμουνιστικό Κόμμα, εδώ και δυο χρόνια, με Επερωτήσεις στη Βουλή πιέζουμε την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση απαντάει πως δεν έχει λεφτά, έχει όμως λεφτά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες». Υπογράμμισε επίσης ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να λυθούν τα προβλήματα «είναι η δική σας πίεση. Αν η κυβέρνηση δε δεχτεί πίεση, γιατί να τα λύσει; Πρέπει να οργανωθείτε και όλοι μαζί ενωμένοι να αγωνιστείτε και να διεκδικήσετε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά σας». Τέλος, επισήμανε πως το ΚΚΕ θα είναι πάντα πλάι στον αγώνα των σεισμοπλήκτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ