Πέμπτη 14 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η κομπόστα ήταν κοκαΐνη...

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών οδηγήθηκαν χτες η 40χρονη καθηγήτρια Κοινωνιολογίας Μαρία Στεργιοπούλου και οι Νιγηριανοί Κριστιάν Αγκμπάτα και Αϊνα Αντέμπολα - Αντεντόνουν 23 χρόνων, οι οποίοι συνελήφθησαν προχτές το μεσημέρι στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθ. Βενιζέλος» για κατοχή 14,5 περίπου κιλών κοκαΐνης σε υγρή μορφή. Τα ναρκωτικά βρέθηκαν κατά τη διενέργεια ελέγχου στις αποσκευές της Στεργιοπούλου, μέσα σε 15 μεταλλικά κουτιά κομπόστας ροδάκινου. Η γυναίκα είχε αφιχθεί από το Μπουένος Αϊρες μέσω Ζυρίχης, πόλη από την οποία τη συνόδευε ο πρώτος Αργεντινός, ενώ ο δεύτερος τούς περίμενε έξω από το χώρο αφίξεων του αεροδρομίου.

Εναντίον της Μ. Στεργιοπούλου και του Κ. Αγκμπάτα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για «αγορά, κατοχή, εισαγωγή στην επικράτεια και διαμετακόμιση ναρκωτικών ουσιών από κοινού» με τις επιβαρυντικές περιπτώσεις που προβλέπει ο νόμος. Ο τρίτος διώκεται για «απλή συνέργεια» στις πράξεις αυτές. Η ποινική δίωξη περιλαμβάνει επίσης την κατηγορία της «ηθικής αυτουργίας», που στρέφεται κατ' αγνώστων δραστών.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή, στον οποίο θα απολογηθούν οι κατηγορούμενοι. Κατά την προανάκριση, η καθηγήτρια υποστήριξε ότι ...ήθελε να λύσει τα οικονομικά της προβλήματα με το 1 εκατ. δρχ., που θα έπαιρνε για τη μεταφορά των ναρκωτικών. Σημειωτέον ότι η αξία της κοκαΐνης που κατασχέθηκε ξεπερνά το 1 δισ. δρχ.

  • Για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθησαν 3 άτομα στη Λάρισα αργά το βράδυ της Τρίτης από άνδρες του Τμήματος Δίωξης ναρκωτικών. Πρόκειται για ένα ζευγάρι - 47 χρονών ο άντρας και 41 χρονών η γυναίκα, που είναι τραπεζικός υπάλληλος - και για μια 40χρονη καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ