Πέμπτη 14 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δ. ΑΘΗΝΑΣ - ΥΠΕΧΩΔΕ
Αντιδρομούν δρόμους προς όφελος επιχειρηματιών

Τα «πάνω - κάτω» έφεραν οι αντιδρομήσεις δρόμων στο Βοτανικό προς... εξυπηρέτηση του Μαμιδάκη

Τα «πάνω - κάτω» έφεραν σε μια περιοχή του Βοτανικού, Δήμος Αθηναίων και ΥΠΕΧΩΔΕ, προκειμένου να εξυπηρετήσουν την οικογένεια Μαμιδάκη και το... πολιτιστικό κέντρο «Αθηναΐς ΑΕ». Αδιαφορώντας για τις δεκάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που υπάρχουν στην περιοχή, προχώρησαν σε αντιδρομήσεις οδών, με αποτέλεσμα οι πελάτες να μην έχουν πρόσβαση στα καταστήματα που περικλείονται από τους δρόμους Σπ. Πάτση, Ιεράς Οδού, Λ. Αθηνών και Λ. Κωνσταντινουπόλεως. Αντίθετα, «όλοι οι δρόμοι οδηγούν» στην «Αθηναΐδα».

Συγκεκριμένα, πριν από περίπου ένα μήνα, ύστερα από κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων - και παρά την αντίθετη εισήγηση της Πολεοδομικής Υπηρεσίας του δήμου - άλλαξε η κατεύθυνση κίνησης των αυτοκινήτων στην οδό Καστοριάς και σε μια σειρά άλλων οδών, με αποτέλεσμα κανένας από τους δρόμους, που περικλείονται από τις τέσσερις υπερφορτωμένες λεωφόρους, να μην κατευθύνεται προς την Ιερά Οδό. Ετσι, όπως μας εξηγούν οι κάτοικοι, φορτώνεται επιπλέον κίνηση στη Σπ. Πάτση. Εξυπηρετείται μόνο το κέντρο «Αθηναΐς» και όλα τα άλλα μαγαζιά που υπάρχουν στην περιοχή στην ουσία δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Εντονο είναι και το πρόβλημα της στάθμευσης, αφού δεν υπάρχουν χώροι. Ενα γκαράζ που βρίσκεται στην περιοχή ανήκει στο «Αθηναΐς» και είναι κλειστό για τα αυτοκίνητα των κατοίκων.

«Εγινε εδώ, στη γειτονιά μας, ένα καφενείο πολυτελείας και νομίζει ότι παράγει πολιτισμό, ενώ στην ουσία μόνο εδώ δεν παράγεται πολιτισμός», μας λέει με αγανάκτηση ο Ι. Μπέλλος, ιδιοκτήτης καταστήματος που κατασκευάζει σωλήνες υψηλής πιέσεως. «Αν είναι δυνατόν! Σε μια ήδη κορεσμένη περιοχή, που αποτελεί εμπορικό κέντρο μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κατασκευών, φτιάχνουν αυτό εδώ το κέντρο», συνεχίζει. «Με αυτό τον τρόπο οι πελάτες μας δεν έχουν πρόσβαση στην περιοχή», σημειώνει ο Ι. Μπέλλος, που έχει το μαγαζί του 30 χρόνια στην περιοχή.

Η Ελένη Πρωτογέρου, ιδιοκτήτρια καταστήματος ανταλλακτικών αυτοκινήτων, μας λέει ότι «τα περισσότερα μαγαζιά που έκλεισαν στου Ψυρρή με τις διάφορες "αναβαθμίσεις" ήρθαν εδώ. Και εδώ όμως, με αυτό το κέντρο βλέπουμε ότι πάνε να κάνουν τα ίδια. Μετά πού θα πάνε όλα αυτά τα μαγαζιά;», μας λέει.

Λίγο παρακάτω είναι το μαγαζί του Γ. Χάιτα, που κατασκευάζει ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Οπως μας εξηγεί, άλλαξε όλο το σκηνικό της περιοχής, αφού εξαιτίας των αντιδρομήσεων «κανείς δεν μπορεί να έρθει από Λ. Αθηνών στα μαγαζιά μας». «Εχουμε αποκλειστεί», συνεχίζει. «Δουλεύει ένα μόνο μαγαζί» μας λέει και δείχνει το «Αθηναΐς», «ενώ άλλα 100 αργοπεθαίνουν».

Την ίδια στιγμή, οι μαγαζάτορες μάς καταγγέλλουν ότι ο Μαμιδάκης καλεί κάθε μέρα την Τροχαία η οποία γράφει όποιον πηγαίνει αντίθετα στην οδό Καστοριάς. «Μα δεν έχουμε άλλη δυνατότητα», μας εξηγούν, «αφού αν ακολουθήσουμε τη νέα ροή των δρόμων, θα χρειαστούμε τουλάχιστον μισή ώρα παραπάνω για να φτάσουμε στη δουλιά μας». Πράγματι, με τις αντιδρομήσεις ο μόνος τρόπος για να προσεγγίσουν πελάτες ή μαγαζάτορες τα καταστήματά τους, είναι μέσω της Ιεράς Οδού ή της Σπ. Πάτση, όπου επικρατεί κυκλοφοριακή συμφόρηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία (2015-01-27 00:00:00.0)
«25 χρόνια δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο» (2014-10-28 00:00:00.0)
Συμμαχία με τους εργαζόμενους για να επιβιώσουμε (2013-11-03 00:00:00.0)
Σπουδαίος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού (2006-04-09 00:00:00.0)
«Αθηναΐς» επιχειρηματικής πρωτοβουλίας (2001-01-20 00:00:00.0)
Καθεστώς ζούγκλας από τους "προστάτες" (1996-04-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ