Τρίτη 10 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ανάκληση απόλυσης στα «Todaylicious»

Την ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενης από την εταιρεία «Todaylicious» και την επιστροφή της στην εργασία πέτυχε το Συνδικάτο Επισιτιστικών - Τουριστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου, η εργαζόμενη δούλευε σε ένα από τα καταστήματα της εταιρείας, στην οδό Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη. Συμμετείχε στη γενική απεργία στις 27/11 και έκτοτε μεθοδεύτηκε η απόλυσή της με συνεχόμενες βραδινές βάρδιες, με καλλιέργεια κλίματος επιθετικότητας. Οταν πια η εργοδοσία κατάλαβε πως όλα αυτά δεν αποδίδουν, της ανακοίνωσε την απόλυση.

Το ΣΕΤΕΠΕ αντέδρασε άμεσα, με κινητοποίηση έξω από το κατάστημα, τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας, κ.ά. Κάτω από την πίεση του Συνδικάτου, η εργοδοσία δήλωσε ότι η εργαζόμενη θα ξαναγυρίσει στο κατάστημα που εργαζόταν, με τους ίδιους όρους και θα πληρωθεί κανονικά το μήνα που βρισκόταν εκτός εργασίας.

«Είτε με αριστερή, είτε με δεξιά κυβέρνηση η πραγματικότητα στην καθημερινότητα του εργαζόμενου, του άνεργου παραμένει ίδια. Σωτήρες για το λαό δεν υπάρχουν αν δεν πάρει ο ίδιος την κατάσταση στα χέρια του! Η μόνη λύση για να διεκδικήσουμε όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει, αλλά και όσα μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια, είναι μόνο ο οργανωμένος αγώνας. Ο ανυποχώρητος αγώνας ενάντια σε όσους μας στερούν τη ζωή. Ο μόνος δρόμος είναι η οργάνωση του αγώνα μαζί με όλους όσοι βιώνουν την αντιλαϊκή πολιτική», σημειώνει το ΣΕΤΕΠΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ