Τρίτη 10 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συνεχίζεται η απεργία στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες»

Από πρόσφατη απεργία στις μονάδες στην Τραγάνα
Από πρόσφατη απεργία στις μονάδες στην Τραγάνα
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χτες η πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας που έχουν αποφασίσει, μέσα από Γενική Συνέλευση, οι εργαζόμενοι στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» στη Φθιώτιδα. Η απεργία συνεχίζεται σήμερα, Τρίτη, και οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει να την περιφρουρήσουν στις μονάδες της επιχείρησης στη Λάρυμνα. Στο πλευρό τους βρίσκεται το Σωματείο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Φθιώτιδας.

Οι χτεσινές προσπάθειες της εργοδοσίας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό έπεσαν στο κενό. Συγκεκριμένα, η εργοδοσία επιχείρησε να καλέσει για δουλειά εποχικούς εργαζόμενους, τους οποίους απασχολεί περιστασιακά. Συνάντησε όμως την αντίδραση όχι μόνο των απεργών αλλά και των ίδιων των εποχικών εργαζομένων, μόλις διαπίστωσαν ότι ο λόγος για τον οποίο τους κάλεσαν για δουλειά ήταν για να «σπάσουν» την απεργία.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Να εξοφλήσει η εργοδοσία τα δεδουλευμένα που τους οφείλει, μέσα στο Φλεβάρη. Να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι συνάδελφοί τους και να καλυφθούν οι οργανικές θέσεις. Να εξασφαλιστεί η υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ