Τρίτη 10 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ»
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι μεταφορές κλινικών

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» (ΣΕΝΕ) ζητά την ανάκληση των αποφάσεων της διοίκησης του νοσοκομείου με τις οποίες αποδέχεται τη μεταφορά πανεπιστημιακής αγγειοχειρουργικής κλινικής και τη δημιουργία, επίσης, πανεπιστημιακής κλινικής στο νοσοκομείο.

Οπως αναφέρει ο ΣΕΝΕ, η διοίκηση του «Ευαγγελισμού» αποδέχτηκε προσωπικό αίτημα - και όχι επίσημα του Πανεπιστημίου - καθηγητή της αγγειοχειρουργικής να μεταφέρει στον «Ευαγγελισμό» την κλινική της οποίας προΐσταται σε άλλο νοσοκομείο. Ενα μήνα νωρίτερα, η διοίκηση του «Ευαγγελισμού» είχε πάρει ανάλογη απόφαση, να αποδεχτεί υπό όρους, τη δημιουργία πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο και πάλι έπειτα από προσωπικό αίτημα καθηγητή Καρδιολογίας.

Την πρώτη απόφαση, όπως σημειώνει ο ΣΕΝΕ, πήρε το ΔΣ απόντος (δικαιολογημένα) του εκλεγμένου εκπροσώπου των γιατρών, ενώ η δεύτερη απόφαση πάρθηκε με τη μοναδική διαφωνία του εκπροσώπου των γιατρών. «Οι αποφάσεις αυτές, επισημαίνει ο ΣΕΝΕ, έχουν έντονο προεκλογικό χαρακτήρα κι επιχειρούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα... Το θέμα συνύπαρξης - στο ίδιο Νοσοκομείο - πανεπιστημιακών κλινικών και κλινικών του ΕΣΥ έχει δημιουργήσει έντονες προστριβές και δυσλειτουργία μεταξύ του ιατρικού προσωπικού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αρκετοί καθηγητές δεν λειτουργούν στη βάση κεντρικού σχεδιασμού ανάλογα με τις ανάγκες της εκπαίδευσης, της έρευνας και της παροχής αναβαθμισμένων υπηρεσιών Υγείας στους αρρώστους, αλλά με καθαρά προσωπικά κριτήρια. Στις συγκεκριμένες μάλιστα περιπτώσεις δεν υπήρχε καν αίτημα του Πανεπιστημίου, για να τηρήσουν τα προσχήματα (παρά μόνο ατομικές επιθυμίες). Το πού θα εγκατασταθούν πανεπιστημιακές κλινικές, δεν μπορεί να κρίνεται κατά τη βούληση ενός καθηγητή ή μιας διοίκησης νοσοκομείου, αλλά με την - υποτιθέμενη - αρμονική συνεργασία των υπουργείων Παιδείας και Υγείας».

Ο ΣΕΝΕ στην ανακοίνωσή του τονίζει: «Σε συνθήκες εμπορευματοποιημένων παροχών Υγείας και φτώχειας που ταλανίζει τον πληθυσμό, χρειαζόμαστε άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν εδώ και τώρα ζωτικές ανάγκες του λαού μας. Σε αυτά τα πλαίσια, λοιπόν, ζητάμε χρόνια τώρα πρόσληψη μόνιμων αγγειοχειρουργών».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Απαιτούμε από τη διοίκηση να ανακαλέσει τις παραπάνω αποφάσεις και τη νέα πολιτική ηγεσία να μην τις υλοποιήσει. Αυτά που τώρα επείγουν είναι: Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων. Αμεση γενναία επιχορήγηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών σε επισκέψεις, εξετάσεις, νοσηλεία και να μην περιοριστεί στο ελαχιστότατο 5ευρω».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ