Τρίτη 10 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΚΥΑΝΟΥ ΣΤΑΥΡΟ»
Σήμερα η διαμαρτυρία για τα δεδουλευμένα

Τα δεδουλευμένα τους διεκδικούν οι εργαζόμενοι στον «Κυανού Σταυρό» με παράσταση διαμαρτυρίας στην εργοδοσία σήμερα, ώρα 10 π.μ. μπροστά στην κλινική.

Σε ανακοίνωσή τους, ζητούν να μπει τέρμα στο αίσχος της απλήρωτης δουλειάς. Καταγγέλλουν την εργοδοσία της κλινικής «Κυανούς Σταυρός», που εδώ και χρόνια έχει επιβάλει καθεστώς ομηρίας στους εργαζόμενους έχοντάς τους απλήρωτους και μοιράζοντας ψίχουλα με τη μορφή έναντι! Εδώ και χρόνια, η επιχείρηση έχει επιβάλει την απλήρωτη δουλειά διαλύοντας τη ζωή των εργαζομένων! Την ίδια στιγμή, οι ασθενείς και τα Ταμεία μας πληρώνουν ακριβά υπηρεσίες Υγείας!

Στην ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι τονίζουν: «Τα προβλήματα στον κλάδο οξύνονται: Το φαινόμενο των απλήρωτων εργαζομένων στον κλάδο μας γενικεύεται. Πυκνώνουν οι απολύσεις. Κλινικές και τμήματα κλείνουν ή εξαγοράζονται από μονοπωλιακούς ομίλους. Οι εργοδότες προσπαθούν να επιβάλουν μειώσεις και ατομικές συμβάσεις. Φουντώνουν η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί για να αποδεχτούμε το ξήλωμα όλων των δικαιωμάτων μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν μαζικά στο σωματείο, να ακολουθήσουν το μοναδικό αποτελεσματικό δρόμο, το δρόμο της οργάνωσης, το δρόμο του αγώνα. Να μην παγιώσουμε την εξαθλίωση και τη μοιρολατρία. Εχουμε τεράστια δύναμη και είναι ώρα να την εκμεταλλευτούμε. Να ακουστεί η δική μας φωνή.

Οι εργοδότες μάς θέλουν ανοργάνωτους, μακριά από τα σωματεία μας. Αυτοί όμως οργανώνονται, σχεδιάζουν από κοινού την επίθεση στα δικαιώματά μας. Ξέρουν καλά ότι την οργανωμένη δύναμη των εργαζομένων δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν. Γι' αυτό τρομοκρατούν, γι' αυτό σπέρνουν ψεύτικες υποσχέσεις, γι' αυτό συκοφαντούν τους αγώνες.

Διαμηνύουμε σε όλους τους τόνους, προς την εργοδοσία του "Κυανού Σταυρού" ότι θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά της έως ότου καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα.

Οι ανάγκες μας, οι ανάγκες των οικογενειών μας πάνω από όλα και όχι τα κέρδη της εργοδοσίας. Διέξοδος από την κρίση για εμάς δεν υπάρχει αν δεν πληρώσει η πλουτοκρατία! Καμιά αυταπάτη για λύση προς όφελος του λαού από τους νέους κυβερνητικούς σωτήρες!

Με τους αγώνες μας να επιβάλουμε το δίκιο μας.

Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα!

Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας!

Οχι στη φοροληστεία!

Οχι στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης!

Να μην αποδεχτούμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας!

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο το λαό!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ