Τρίτη 3 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Αστυνομικοί εκτέλεσαν άστεγο

Αστεγος μεσήλικας μπροστά στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο άλλος άστεγος - ούτε καν το όνομά του δεν έγινε γνωστό - από αστυνομικά πυρά
Αστεγος μεσήλικας μπροστά στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο άλλος άστεγος - ούτε καν το όνομά του δεν έγινε γνωστό - από αστυνομικά πυρά
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Το τελευταίο θύμα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ υπήρξε προχτές το πρωί στο προάστιο Σκιντ Ρόου του Λος Αντζελες, που είναι γνωστό και ως παραγκούπολη αστέγων. Τρεις αστυνομικοί του Λος Αντζελες πυροβόλησαν θανάσιμα έναν άστεγο άνδρα, γνωστό στην περιοχή σαν «Αφρικα», που ζούσε εδώ και μερικούς μήνες σε μία σκηνή. Οι αστυνομικοί δικαιολόγησαν την ενέργειά τους, λέγοντας πως «αναγκάστηκαν να τον πυροβολήσουν, επειδή προσπάθησε να πάρει το όπλο ενός εξ αυτών». Οι αστυνομικοί είχαν μεταβεί στην περιοχή στο πλαίσιο έρευνας για διάρρηξη.

Το θύμα (σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ) και αυτόπτες μάρτυρες αρχικά πάλευε με κάποιον μέσα στη σκηνή του και μετά βγήκε αναστατωμένος την ώρα που εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί. Ο θάνατός του καταγράφηκε σε βίντεο, όταν γαζώνεται με πάνω πέντε σφαίρες, προκαλώντας την οργή περαστικών.

Το νέο έγκλημα αναμένεται να δώσει την αφορμή για νέες κινητοποιήσεις κατά της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα καθώς τις επόμενες λίγες μέρες ο Αμερικανός απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης Ερικ Χόλντερ αναμένεται να δημοσιοποιήσει το πόρισμα ερευνών σχετικά με τις συνθήκες δολοφονίας και τις ευθύνες των αστυνομικών και των τοπικών αρχών για την εν ψυχρώ εκτέλεση του 18χρονου Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν τον περασμένο Αύγουστο στο Φέργκιουσον του Μιζούρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ