Σάββατο 16 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απεργούν για δημόσια ύδρευση

Προετοιμάζοντας το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση - ξεπούλημα της επιχείρησης, κατά τις εντολές της κυβέρνησης, η διεύθυνση της Εταιρείας Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) σχεδιάζει αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού μέχρι και 50% από την 1η Γενάρη 2002, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΥΑΘ, Μανώλης Σουάνης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στα γραφεία του Σωματείου.

Στο μεταξύ ξεκίνησαν από την Πέμπτη απεργιακές κινητοποιήσεις του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΥΑΘ, για να μην προχωρήσει το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τη μετοχοποίηση της επιχείρησης. Σε πρώτη φάση απεργεί το διοικητικό προσωπικό και όχι το τεχνικό, για να μη στερηθεί η πόλη το νερό λόγω της απεργίας. Την ερχόμενη Δευτέρα μπαίνουν στην απεργία και άλλες ειδικότητες και την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη φορέων της πόλης και ανάλογα με τις εξελίξεις και τις απαντήσεις από τη διεύθυνση στα αιτήματα του Σωματείου, μπορεί να υπάρξει κλιμάκωση με την εμπλοκή στην απεργία και του τεχνικού προσωπικού.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Μανώλης Σουάνης έκανε σαφές ότι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης είναι αντίθετοι στη μετοχοποίηση και το ξεπούλημα της ΕΥΑΘ, επειδή έχουν σκοπό να προφυλάξουν και να διασφαλίσουν το μέλλον της επιχείρησης και κατ' επέκταση τα συμφέροντα των καταναλωτών.

Στο μεταξύ η διεύθυνση της επιχείρησης κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα για την αναστολή των κινητοποιήσεων, με τη δικαιολογία ότι το προσωπικό ασφαλείας δεν επαρκεί. Να σημειωθεί ωστόσο ότι το τεχνικό προσωπικό δε συμμετέχει στην απεργία και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει θέμα μη επαρκούς προσωπικού.

Τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάστηκαν χτες στο δικαστήριο της Θεσσαλονίκης και η έκδοση της απόφασης θα γίνει την Τετάρτη 20 Ιούνη. Η έκτακτη ολομέλεια του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, που συνήλθε το βράδυ της Πέμπτης, αποφάσισε να αναλάβει την ευθύνη των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών του Σωματείου της ΕΥΑΘ από τη Δευτέρα 18 Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ