Τετάρτη 18 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Τιμούν το Κιλελέρ σε Μυτιλήνη και Κρήτη

Τη μεγάλη συμμετοχή της μικρομεσαίας αγροτιάς, καθώς και των άλλων λαϊκών στρωμάτων στο συλλαλητήριο για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 105ης επετείου του Κιλελέρ, χαιρετίζουν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων.«Το αγροτικό κίνημα μαζί με τους συμμάχους του (εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες, νεολαία) θα είναι πάντα μπροστά στη διεκδίκηση των άμεσων αιτημάτων καθώς και στην προοπτική ρήξης και ανατροπής με τις πολιτικές που μας εκμεταλλεύονται (ΕΕ και μονοπώλια). Συνεχίζουμε με ενημερωτικές επισκέψεις, συσκέψεις, πρωτοβουλίες και αγωνιστικές παρεμβάσεις το επόμενο διάστημα για την επίλυση των αιτημάτων που έχουμε», τονίζουν οι Σύλλογοι.

Την 105η επέτειο του Κιλελέρ τιμούν οι αγρότες σε Μυτιλήνη και Κρήτη. Η Γραμματεία Λέσβου της ΠΑΣΥ οργανώνει συλλαλητήριο την Κυριακή 22 Μάρτη, στις 11.30 π.μ., στην Κάπη. Στην Κρήτη, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων διοργανώνει εκδήλωση για την 105η επέτειο του Κιλελέρ, την Πέμπτη, στις 8 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Χανίων. Επίσης, ο Αγροτικός Σύλλογος Αρχάνων μαζί με τον Αγροτικό Σύλλογο Αστερουσίων οργανώνει εκδήλωση - συγκέντρωση για το Κιλελέρ, την Κυριακή 22 Μάρτη, στις 11.30 π.μ., στο Τεφέλι.

Οι δύο Αγροτικοί Σύλλογοι, μαζί με την επιτροπή Αρκαλοχωρίου, έκαναν χτες παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ. Στη συνάντηση που είχαν με το διευθυντή, μετέφεραν το αίτημά τους η κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση για τη δέσμευση των αποθεματικών του ΟΠΕΚΕΠΕ, τα οποία ανέρχονται σε 250 εκατομμύρια ευρώ. Υπογράμμισαν ότι την ίδια ώρα καθυστερούν οι πληρωμές στην εξισωτική αποζημίωση, τη βιοκαλλιέργεια, το ΦΠΑ. Τέλος, αλγεινή εντύπωση δημιούργησε η παρουσία της αστυνομίας στην παράσταση διαμαρτυρίας με τους αγρότες να σχολιάζουν πως το δόγμα «νόμος και τάξη» παραμένει.

Σε αντίστοιχη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Γεωργικής Ανάπτυξης καλεί σήμερα, Τετάρτη, στις 12.30 το μεσημέρι ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου. Μεταξύ άλλων, διεκδικεί: Να εξοφληθούν άμεσα οι αγροτοκτηνοτρόφοι που έχουν παραδώσει τα προϊόντα τους σε εμπόρους, συνεταιρισμούς, την ΠΕΣ ΑΕΣ ΑΕ (πρώην Παναιγιάλεια Ενωση Συνεταιρισμών). Να αποδοθούν στον ΟΠΕΚΕΠΕ τα χρήματα που έχουν δεσμευθεί από την κυβέρνηση, να δοθούν οι αποζημιώσεις και οι ενισχύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ