Τετάρτη 18 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
Στο «κόκκινο» το Νοσοκομείο της Δράμας

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, με κλινικές να υπολειτουργούν, απλήρωτες εφημερίες, βασικές ειδικότητες που δεν εφημερεύουν καθημερινά, εργαζόμενους στα όρια της κατάρρευσης, κλειστό τηλεφωνικό κέντρο, ελλείψεις σε βασικά φάρμακα - αναλώσιμα, ακόμη και σε σεντόνια, καθώς δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό για να τα πλύνει και να τα σιδερώσει.

Για τα οξυμένα προβλήματα στο Νοσοκομείο, το ΠΑΜΕ διοργανώνει σύσκεψη σωματείων, φορέων και συνδικαλιστών, στις 22 Μάρτη (6.30 μ.μ. καφέ «Ανώι»), ενώ προγραμματίζει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Δράμας, στις 2 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο σημειώνουν σε ανακοίνωση ότι υπάρχει κίνδυνος μέσα στο Μάρτη να μην μπορούν να εφημερεύσουν με ασφάλεια βασικές κλινικές (Παθολογική, Χειρουργική κ.ά.). Σύμφωνα με τον τελευταίο οργανισμό λειτουργίας του νοσοκομείου, σήμερα είναι κενές πάνω από 20 θέσεις ειδικευομένων και 37 θέσεις ειδικευμένων γιατρών. Κλινικές και τμήματα λειτουργούν με νοσηλευτές στο όριο ασφαλείας!

Στο νοσοκομείο δεν υπάρχει ούτε ένας νευρολόγος, γαστρεντερολόγος, δερματολόγος, ρευματολόγος ενώ μια σειρά κλινικών λειτουργούν με έναν ειδικευμένο γιατρό (ΩΡΛ, Οφθαλμολογικό). Η ΜΕΘ κάθε λίγο είναι έτοιμη να κλείσει, ενώ το Μικροβιολογικό και το Ακτινολογικό λειτουργούν ακόμη χάρη στην αυτοθυσία των εργαζομένων. Ο τελευταίος νόμος (Δεκέμβρης 2014), που προβλέπει ότι οι ειδικευόμενοι γιατροί δεν θα πληρώνονται για τις επιπλέον εφημερίες (πάνω από τις 7 που πληρώνονται), προκαλεί δεκάδες κενά στις εφημερίες των τμημάτων.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας και όλο το λαό να παλέψουν και να απαιτήσουν, μεταξύ άλλων, τα εξής: Αμεση πρόσληψη όλων των γιατρών που λείπουν με βάση τον τελευταίο οργανισμό, για να λειτουργήσει με ασφαλείς όρους το Νοσοκομείο Δράμας. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί - συμβασιούχοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό και τους εργοδότες. Να καταργηθεί κάθε μορφή επιχειρηματικής δράση στον τομέα της Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ