Τετάρτη 18 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνάντηση για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δ. Μάρδα, είχε χτες αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ σε όλη τη χώρα. Οι συνδικαλιστές από το εργοστάσιο και τα μεταλλεία της επιχείρησης ζήτησαν να ενημερωθούν για τα σενάρια ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης, ενώ έθεσαν και εργασιακά ζητήματα.

Ως πρώτο μέλημα της κυβέρνησης, ο Δ. Μάρδας παρουσίασε την απεμπλοκή της ΛΑΡΚΟ από το ΤΑΙΠΕΔ, συνέδεσε ωστόσο την πιθανότητα αυτής της απεμπλοκής με πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ακόμα, όμως, και στην περίπτωση που η ΛΑΡΚΟ απενταχθεί τελικά από το ΤΑΙΠΕΔ, αυτό δε θα σημάνει και το «πάγωμα» της ιδιωτικοποίησης. Ο αναπληρωτής υπουργός παρουσίασε ως στόχο την είσοδο «στρατηγικού επενδυτή» στην επιχείρηση, πράγμα που παρά τις διαβεβαιώσεις πως ο έλεγχος και η διοίκηση θα είναι στα χέρια του κράτους, ισοδυναμεί με ιδιωτικοποίηση από άλλη πόρτα και υπονομεύει παραπέρα τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Οσον αφορά στα εργασιακά, για τα οποία ο αναπληρωτής υπουργός απέφυγε να πάρει θέση, οι συνδικαλιστές τόνισαν πως δεν έχουν υπογραφεί Συμβάσεις από το 2009, ενώ η Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ ζητά μειώσεις. Επίσης, ζητήθηκε, με πρωτοβουλία του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, να παρθεί πίσω η εκδικητική απόλυση εργαζομένου στην οποία προχώρησε η επιχείρηση τον περασμένο Αύγουστο και την οποία τότε είχαν καταδικάσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα κυβερνάει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ