Πέμπτη 19 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
«Καθησυχάζουν» την Τουρκία για Συρία

ΑΓΚΥΡΑ - ΒΗΡΥΤΟΣ.--

Ο Αμερικανός στρατηγός Τζον Αλεν, επικεφαλής της συμμαχίας των ΗΠΑ κατά των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους», ήταν ένας από τους τελευταίους Αμερικανούς αξιωματούχους που επανέφερε στο προσκήνιο τη «μη αλλαγή πολιτικής» των ΗΠΑ έναντι του Σύρου ηγέτη, Μπασάρ Ασαντ.

«Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να επιθυμούν μία πολιτική συμφωνία μέσω διαπραγματεύσεων για τη Συρία, χωρίς τη συμμετοχή του Προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, ενώ δεν έχουν αλλάξει τη στάση τους απέναντί του», είπε ο στρατηγός Αλεν σε Τούρκους αξιωματούχους, αργά το βράδυ της Τρίτης, προσπαθώντας να τους καθησυχάσει, επαναλαμβάνοντας πως ο Σύρος ηγέτης «έχει χάσει κάθε νομιμότητα να κυβερνά». Ο ίδιος δεν παρέλειψε να εξάρει την υποστήριξη της Αγκυρας στα σχέδια για τη στρατιωτική εκπαίδευση χιλιάδων Σύρων ενόπλων της λεγόμενης «μετριοπαθούς αντιπολίτευσης», αυτή την άνοιξη, σε μυστικά στρατόπεδα.

Η δήλωσή του έγινε λίγες ώρες μετά την κατάρριψη αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη Συρία από τη συριακή αεράμυνα επειδή πετούσε σε περιοχή «ελεύθερη» από τζιχαντιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ