Σάββατο 18 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αντιπαράθεση στην ίδια όχθη με φόντο τρομο-λαγνεία και οικονομία

Eurokinissi

Οξύνει η ΝΔ την επίθεση στην κυβέρνηση με άξονες την τρομο-λαγνεία, την ξενοφοβία, τις αναδιαρθρώσεις στο χώρο της Παιδείας, την «αξιολόγηση» των εργαζομένων και τις εξελίξεις στην οικονομία. Βασική προτεραιότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να μη διακινδυνέψει η στρατηγική επιλογή της ντόπιας αστικής τάξης, επιλογή συμμετοχής της χώρας στην Ευρωζώνη, να προχωρήσουν τάχιστα οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται το κεφάλαιο για αναθέρμανση της οικονομίας του, να αποκατασταθούν οι δίαυλοι χρηματοδότησής του από το εξωτερικό.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, δήλωσε χτες: «Αφού η κυβέρνηση ικανοποίησε τα αιτήματα των κουκουλοφόρων, των αντιεξουσιαστών και των τρομοκρατών στο χώρο της Δικαιοσύνης και της Ασφάλειας, κι αφού γέμισε τις πόλεις με λαθρομετανάστες, τώρα εξήγγειλε νομοσχέδιο για την Παιδεία. Με στόχο να επαναφέρει το άσυλο της παρανομίας στα Πανεπιστήμια, να επιστρέψουν οι αιώνιοι φοιτητές, να καταργηθεί η αξιολόγηση και η αριστεία. Δηλαδή, να καταργηθούν όλες οι μεταρρυθμίσεις που είχαν περάσει τα τελευταία χρόνια με μέγιστη πολιτική συναίνεση. Πού υπάρχει στον υπόλοιπο κόσμο άσυλο παρανομίας στα Πανεπιστήμια; Πού θεωρείται κακό πράγμα η αξιολόγηση εκπαιδευτικών; Πού θεωρείται αυτονόητο δικαίωμα των αναρχικών να καίνε τα Πανεπιστήμια και το κέντρο της πόλης κατά βούλησιν; Σε ποιον λογοδοτούν όλοι αυτοί; Και ποιος πληρώνει τις ζημιές που κάνουν; Αυτά με αγώνα τα είχαμε απολύτως ελέγξει. Γιατί προσπαθήσαμε να πάμε τη χώρα εκεί που βρίσκονται όλες οι άλλες αναπτυγμένες χώρες στον κόσμο. Και τώρα την επιστρέφουν στο βάλτο, όπου βρισκόταν επί δεκαετίες».

«Κάντε όσα συμφωνήσατε στις 20 Φλεβάρη»

Στο μέτωπο της οικονομίας, ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν "σκαρφαλώσει" στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας τριετίας». «Το κόστος δανεισμού του Δημοσίου, τους τελευταίους μήνες, μέσω των εκδόσεων εντόκων γραμματίων 3μηνης και 6μηνης διάρκειας, έχει διογκωθεί». «Οι ξένοι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης υποβαθμίζουν, και πάλι, τη χώρα». «Η κυβέρνηση συνεχίζει και διευρύνει τη σημαντική εσωτερική στάση πληρωμών που έχει "κηρύξει" το τελευταίο δίμηνο, οδηγώντας σε "ασφυξία" την οικονομία. Ηδη, αυτή εκτιμάται ότι προσεγγίζει τα 2 δισ. ευρώ, τόσο από τον Τακτικό Προϋπολογισμό όσο και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων». «Από εβδομάδα σε εβδομάδα, η κατάσταση χειροτερεύει και τα αδιέξοδα πολλαπλασιάζονται».

Σε αυτή τη βάση, κάλεσε την κυβέρνηση «να κινηθεί γρήγορα και να υλοποιήσει, άμεσα, τις δεσμεύσεις που και η ίδια έχει αναλάβει μέσω της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου».

Στο ίδιο πλαίσιο, η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας χτες στον τηλεοπτικό «ΣΚΑΪ» επέμεινε ότι: «Η κυβέρνηση πρέπει πάση θυσία να κλείσει τη συμφωνία, έχει λαϊκή εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση με κατάληξη, δεν έχει εντολή να οδηγήσει την Ελλάδα στα βράχια». Τόνισε ότι έχει έρθει ξανά ύφεση στην εγχώρια καπιταλιστική οικονομία. Εξέφρασε την ανησυχία ότι «μπορεί να οδηγηθούμε σε ρήξη», ότι λόγω χειρισμών της κυβέρνησης «η εικόνα αυτής της χώρας έχει παντελώς ξεφτιλιστεί»!

«Προχωρήστε και θα βάλουμε πλάτη»

Ζήτησε, δε, να προχωρήσουν οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, διαβεβαιώνοντας την κυβέρνηση και τα μονοπώλια ότι «εμείς θα βάλουμε πλάτη, δεν θα σηκώσουμε το λάβαρο του λαϊκισμού και του αντιμονοπωλιακού αγώνα». Μάλιστα, με αυτό το πνεύμα η Μπακογιάννη άφησε και αιχμές για τη διακυβέρνηση Σαμαρά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν εμείς είχαμε τα κότσια, οι διαρθρωτικές αλλαγές θα είχαν κλείσει».

Ερωτώμενη, δε, για τις εξελίξεις στα εσωκομματικά της ΝΔ επιβεβαίωσε ότι «οι διεργασίες μέσα στη ΝΔ κορυφώνονται», παραπέμποντας ίσως και σε συλλογή υπογραφών από στελέχη προκειμένου να γίνει έκτακτο Συνέδριο για να συζητηθεί θέμα αλλαγής ηγεσίας και τακτικής του κόμματος. Κάτι που αρνείται η ηγεσία Σαμαρά, η οποία αντιπροτείνει τη διενέργεια Εθνικής Συνδιάσκεψης, μεταθέτοντάς την μάλιστα για τον Ιούλη.

«Πιστεύω ότι η ΝΔ χρειάζεται μια ισχυρή ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά», είπε η Μπακογιάννη, «ο κόσμος χρειάζεται μια πραγματική εναλλακτική. Δεν αρκεί να λέμε ότι (σ.σ.: λόγω των όσων συμβαίνουν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) η πολιτική της ΝΔ δικαιώνεται», πέταξε κι άλλες σπόντες εναντίον της τακτικής Σαμαρά, που στο εσωτερικό της ΝΔ κατηγορείται ότι λόγω επιλογών του το κόμμα μπάταρε στα δεξιά, χάνοντας επαφή με ψηφοφόρους του λεγόμενου μεσαίου χώρου.

Παραπέρα, η Μπακογιάννη δεν αρνήθηκε το ενδεχόμενο να είναι η ίδια υποψήφια για την προεδρία της ΝΔ. «Εγώ θα κάνω ό,τι χρειαστεί. Ημουν πάντα στην πρώτη γραμμή για την ανανέωση και την επιβίωση της παράταξης», επισήμανε.

Στον αντίποδα, ο Αδ. Γεωργιάδης, εκφράζοντας τους ...πιστούς στην ηγεσία Σαμαρά, έλεγε χτες ότι «με τον Σαμαρά μπορεί μια χαρά να υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση». «Ρωτάω στο κόμμα ποιον θέλουν (σ.σ.: για αρχηγό) και δεν ξέρουν, δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων». πρόσθεσε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνονται οι κόντρες και η... «κακή εικόνα» (2015-10-27 00:00:00.0)
Πιέζει για αναδιαρθρώσεις προς εξασφάλιση ρευστότητας στο κεφάλαιο (2015-03-25 00:00:00.0)
Αναταράξεις από τη δημαγωγία της «αυτοκάθαρσης» (2010-05-19 00:00:00.0)
Βαθαίνει το ρήγμα στη μάχη για την εξουσία (2009-11-21 00:00:00.0)
Οξύνεται η ψηφοθηρική μάχη των εντυπώσεων (2009-11-12 00:00:00.0)
Μάχη διαδοχής κάτω από τα «λάβαρα» της ίδιας πολιτικής (2009-10-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ