Παρασκευή 24 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ.-- Η έκρηξη του ηφαιστείου Καλπούκο, στη νότια Χιλή, μετά από 42 χρόνια, από την τελευταία του δραστηριότητα έχει προκαλέσει συναγερμό στις αρχές της χώρας, ενώ η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή. Το ηφαίστειο σε υψόμετρο 2.000 μέτρων, που βρίσκεται κοντά στο τουριστικό θέρετρο Πουέρτο Βάρας περίπου 1.000 χλμ. νότια της πρωτεύουσας Σαντιάγο «ξύπνησε» προχτές σηκώνοντας ένα τεράστιο «μανιτάρι» από πυκνούς καπνούς τέφρας, προκαλώντας τεράστια αναπνευστικά προβλήματα σε πολλούς ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ συνεχίζονταν και χτες οι εκρήξεις και οι σεισμικές δονήσεις. Η Χιλή είναι μια χώρα με περίπου 90 ενεργά ηφαίστεια.

ΜΑΝΑΜΑ.-- Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις για πρώτη φορά στην ιστορία τους πραγματοποίησαν το περασμένο 48ωρο ναυτικές δυνάμεις από την Αίγυπτο και το Μπαχρέιν με την ονομασία Hamad-1 στην αεροπορική και ναυτική βάση Σαλμάν του Μπαχρέιν.

ΚΑΪΡΟ.-- O Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ ελ Σίσι επικύρωσε χτες τη συμφωνία για δάνειο ύψους 500.000.000 δολαρίων από την Παγκόσμια Τράπεζα με στόχο τη χρηματοδότηση έργου για την πρόσβαση περίπου 1.500.000 νοικοκυριών σε δίκτυα φυσικού αερίου.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Πάνω από 26.000 έχουν μολυνθεί από τον αιμορραγικό ιό «Εμπολα» μετά το ξέσπασμα της επιδημίας και οι 10.823 εξ αυτών απεβίωσαν, ανακοίνωσε χτες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Περίπου 2,5 δισεκ. δολαρίων θα καταβάλει η Deutsche Bank AG στις αμερικανικές και βρετανικές αρχές για να αποφύγει τα χειρότερα σε σχέση με το σκάνδαλο χειραγώγησης του επιτοκίου διατραπεζικών χορηγήσεων έπειτα από εξωδικαστικό συμβιβασμό που έκανε με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ