Τετάρτη 3 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Εκατοντάδες οι νεκροί από αστυνομικούς σε πέντε μήνες...

Από τις πρόσφατες διαδηλώσεις ενάντια στην αστυνομική βία
Από τις πρόσφατες διαδηλώσεις ενάντια στην αστυνομική βία
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Στα χέρια ή από τα χέρια αστυνομικών σκοτώθηκαν, από την αρχή τρέχοντος έτους, τουλάχιστον 385 άτομα, οι περισσότεροι Αφροαμερικανοί και Ισπανόφωνοι, αναφέρουν τα στοιχεία που κατάφεραν να συγκεντρώσουν ρεπόρτερ της εφημερίδας «Ουάσιγκτον Ποστ», συμπεραίνοντας ότι τα θύματα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ είναι ημερησίως περίπου δύο κατά μέσο όρο...

Το ποσοστό των θανάτων αυτών, που αφορά άτομα ηλικίας από 16 έως 85 ετών (!), είναι υπερδιπλάσιο αυτού της περασμένης δεκαετίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία του FBI, την περασμένη δεκαετία, καταγράφονταν ετησίως περίπου 400 θανάσιμοι πυροβολισμοί από αστυνομικούς ή κατά μέσο όρο 1,1 θάνατοι την ημέρα.

Οι δημοσιογράφοι της «Ουάσιγκτον Ποστ», αναλύοντας τα στοιχεία από την αρχή του 2015, κατέγραψαν ότι περίπου το 50% των θυμάτων ήταν λευκοί και οι άλλοι Αφροαμερικανοί ή Ισπανόφωνοι. Από τα άοπλα θύματα που πυροβολήθηκαν θανάσιμα, τα δύο τρίτα ήταν Αφροαμερικανοί ή Ισπανόφωνοι, ενώ 92 από τα θύματα επιβεβαιώθηκε πως ήταν ψυχικά ασθενείς... Στις 385 περιπτώσεις των θυμάτων αστυνομικής φονικής βίας, ασκήθηκαν διώξεις σε λιγότερο από το 1% των εμπλεκόμενων αστυνομικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ