Παρασκευή 5 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Πέταξε και στην Αίγυπτο για τη «στρατιωτική διπλωματία» του κεφαλαίου

Ολοκληρώνεται σήμερα η άσκηση «Houras 2015» των Πολεμικών Αεροποριών Αιγύπτου και Ελλάδας. Ασκηση που γίνεται στην Αίγυπτο με τη συμμετοχή 4 ελληνικών αεροσκαφών «M-2000-5» και ανάλογο προσωπικό της 331 Μοίρας, στην προσπάθεια της ντόπιας αστικής τάξης να στήσει άξονες με τα μονοπώλια άλλων χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, μέσα κι από τη «στρατιωτική διπλωματία», ώστε να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο από την εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.

Ενδεικτικό της σημασίας που δίνεται στην οικοδόμηση τέτοιων σχέσεων με την αστική τάξη της Αιγύπτου είναι το γεγονός πως μετέβησαν, την Τετάρτη, για να παρακολουθήσουν την κύρια φάση της άσκησης, στην αιγυπτιακή αεροπορική βάση Fayed, ο ίδιος ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μ. Κωσταράκος, και ο αρχηγός ΓΕΑ, Χρ. Βαΐτσης. Στη λεγόμενη «απενημέρωση» («debrief») της άσκησης παραβρέθηκαν, επίσης, ο Ελληνας πρέσβης στην Αίγυπτο, Χρ. Λάζαρης, και ανώτατοι Αιγύπτιοι αξιωματικοί.

Η άσκηση ξεκίνησε στις 29/5, στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας 2015, των δύο χωρών. Οπως ανακοινώθηκε επισήμως, «υπήρξε κοινή διαπίστωση και των δύο πλευρών για την απόλυτη επιτυχία της άσκησης και συμφωνήθηκε να ακολουθήσουν στο μέλλον και άλλες παρόμοιες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, με σκοπό την περαιτέρω ενδυνάμωση της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ