Παρασκευή 5 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόκκινο χαλί σε «επενδυτές» και επιχειρηματίες

Στην «πληθώρα ευκαιριών για επενδύσεις που παρουσιάζονται στην Ελλάδα σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως ο τουρισμός, ο αγροτοδιατροφικός τομέας, οι υπηρεσίες Υγείας, ο ναυπηγοεπισκευαστικός τομέας, οι ανανεώσιμες πηγές Ενέργειας και οι νέες τεχνολογίες» αναφέρθηκε ο γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Τσίπρας, μιλώντας στο 4ο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ, που διοργανώνεται από το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης.

Μάλιστα, απηύθυνε κάλεσμα στους Αραβες επενδυτές και επιχειρηματίες να «προτιμήσουν» την Ελλάδα και τους διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι δημόσιες Αρχές θα σταθούν αρωγοί στα επιχειρηματικά και επενδυτικά τους σχέδια. Οπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει έναν ιδιαίτερο κόμβο του αραβικού κόσμου προς την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».

Εσπευσε δε να τους επισημάνει «τη μέριμνα της ελληνικής πολιτείας για την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου των διμερών οικονομικών σχέσεων και ιδιαίτερα για την εξασφάλιση των επενδυτών, μέσα από διμερείς συμφωνίες Αποφυγής Διπλής Φορολογίας και Αμοιβαίας Προστασίας των Επενδύσεων».

Τέλος, σκιαγραφώντας τις ...επιτυχίες ντόπιων κεφαλαίων που έχουν τοποθετηθεί στον αραβικό κόσμο, υπογράμμισε, τις ελληνικές επενδύσεις και δραστηριότητες στις αραβικές χώρες, ιδίως στον κατασκευαστικό τομέα και στα σημαντικά έργα υποδομής που τους έχουν ανατεθεί, όπως το Μετρό της Ντόχα, λιμάνια, αεροδρόμια, μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ