Τρίτη 26 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανησυχίες για την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ

Παρέμβαση στο εσωκομματικό παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ αλλά και ευρύτερο ρόλο ως σταθεροποιητικού παράγοντα του συστήματος, επιδιώκει ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος με χτεσινές δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλο, αλλά και με συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», παίρνει θέση και προβαίνει σε προτάσεις για μια... καλύτερη διαχείριση του σημερινού πολιτικού σκηνικού.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είπε ο Ν. Κωνσταντόπουλος μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπάρχουν σοβαρά κοινωνικά προβλήματα και κρίσιμες εκκρεμότητες στην εξωτερική πολιτική της χώρας. Σ' αυτά τα μεγάλα προβλήματα προστέθηκε και η κρίση διακυβέρνησης, την οποία παραδέχτηκε ο ίδιος ο κύριος πρωθυπουργός προχτές, ανακοινώνοντας τις σχετικές του αποφάσεις». Οπως ανέφερε ο ίδιος, υπέβαλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το αίτημα για τη σύγκληση Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων. Χαρακτήρισε δε, ως λαθεμένη την επιλογή του πρωθυπουργού «αυτά τα μεγάλα ζητήματα, τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα, που τον έφεραν σε αντίθεση με την ελληνική κοινωνία, να τα υποτάσσει στις εσωκομματικές διαδικασίες». Και υποστήριξε ότι «από δω και πέρα είμαστε σε μία περίοδο πλήρους ρευστότητας και αποδιοργάνωσης των πάντων».

Παράλληλα, με συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ο πρόεδρος του ΣΥΝ, αφού επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι ο Κ. Σημίτης «αδικεί τον εαυτό του όταν εμφανίζεται ως "θεράπων ιατρός"» συνεχίζει εκφράζοντας την αγωνία του: «Ο κ. Σημίτης δεν μπορεί να μη βλέπει ότι η πολιτική του, πέρα από την κρίση σχέσεων μεταξύ των στελεχών που προκαλεί, εντός του ΠΑΣΟΚ, μεγαλώνει και την κρίση σχέσεων με την Αριστερά, αλλά και την κρίση σχέσεων με κοινωνικές ομάδες, που το ίδιο στήριξε και στηρίχτηκε σ' αυτές. Κινδυνεύει ο κ. πρωθυπουργός να είναι... ανάδελφος μέσα στο ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ... ανάδελφο μέσα στο πολιτικό σύστημα». Και συνεχίζει επισημαίνοντας τον... κίνδυνο το ΠΑΣΟΚ «να γίνει ένα κλασικό φιλελεύθερο κόμμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ