Τρίτη 26 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Χείρα βοηθείας προς την κυβέρνηση

Χείρα βοηθείας προς την κυβέρνηση με την προσδοκία να λειτουργήσει και σαν γέφυρα επικοινωνίας, τείνει η διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδας, κηρύσσοντας μονομερή «ανακωχή» στα πλαίσια του πολέμου των ταυτοτήτων. Συγκεκριμένα, μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση διάρκειας πέντε ωρών, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε χτες την αναβολή της ανακοίνωσης των κατ' άλλα «εντυπωσιακών» αποτελεσμάτων από τη συλλογή των υπογραφών υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες.

Την ανακοίνωση της ομόφωνης απόφασης έκανε ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. «Η Εκκλησία της Ελλάδος, είπε, σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί αυτή την ώρα οι δικές της ενέργειες στο ζήτημα των ταυτοτήτων να εκληφθούν ή κακόπιστα να ερμηνευτούν ως ανάμειξη άμεση ή έμμεση, θετική ή αρνητική, στα πολιτικά δρώμενα. Δεν επιθυμεί να γίνει μέρος του οιουδήποτε πολιτικού προβλήματος. Ο ρόλος της είναι και θα παραμείνει πνευματικός, πέρα από κόμματα και εκτός πολιτικής».

Η αντίδραση ήταν άμεση από τον υπουργό Τύπου Δ. Ρέππα, ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε: «Αποτελεί θετική εξέλιξη. Ιδιαιτέρως, είναι θετικό το γεγονός ότι η Ιεραρχία της Ελλάδας αποσαφηνίζει πως η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι και δε θα γίνει τμήμα ή στοιχείο πολιτικού παιχνιδιού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ