Τρίτη 26 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φιλειρηνική εκδήλωση στη Λαμία

Μαζική ήταν η προσέλευση των κατοίκων στην αντιπολεμική εκδήλωση που οργάνωσαν στη Λαμία, η Επιτροπή Ειρήνης και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη. Ηταν εκεί όσοι ήθελαν να δουν, ν' ακούσουν και να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις στα ερωτήματα για ό,τι γίνεται στα Βαλκάνια, κι ενώ ο πόλεμος έφτασε στη γειτονιά μας.

Η έκθεση φωτογραφίας από τα ΝΑΤΟικά εγκλήματα στη Γιουγκοσλαβία και την απάντηση του φιλειρηνικού κινήματος στην Ελλάδα από τη μια, καθώς και το βίντεο - ντοκουμέντο που προβλήθηκε για τις αγριότητες που διέπραξαν ιμπεριαλιστές των ΕΕ και ΗΠΑ με τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς, κράτησαν το ενδιαφέρον του κόσμου σ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Αμέσως μετά την προβολή του βίντεο, που επιμελήθηκε η δημοσιογράφος Αννα Μπαλλή, το λόγο πήρε ο Α. Κακαράς, αντιπλοίαρχος ε.α., που αναφέρθηκε σ' όλα τα πιθανά σενάρια που αφορούν στις εξελίξεις στα Βαλκάνια, για τους κινδύνους που διατρέχουμε από πιθανή αλλαγή συνόρων και κατάληψη ξένων εδαφών, που δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό σε κανένα κράτος της περιοχής. Ο ομιλητής εξήγησε, επίσης, το σημαντικό ρόλο που παίζει η δημιουργία μισθοφορικών στρατών στην πραγματοποίηση αποσταθεροποιητικών σχεδίων που επεξεργάζονται και προωθούν οι ιμπεριαλιστές, για να υπογραμμίσει, στο τέλος, την ανάγκη συνεργασίας και συσπείρωσης των βαλκανικών λαών για την απόκρουση των σχεδίων αυτών και τη διατήρηση της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ