Παρασκευή 26 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
«Παραλύουν» τα Κέντρα Υγείας στο Νομό Τρικάλων

Περιοδείες στα Κέντρα Υγείας Καλαμπάκας, Φαρκαδόνας και Πύλης έκαναν τις προηγούμενες μέρες αντιπροσωπείες της Τομεακής Επιτροπής Υπαίθρου Τρικάλων του ΚΚΕ. Στις συζητήσεις με εργαζόμενους και ασθενείς, κοινή ήταν η διαπίστωση ότι τα Κέντρα Υγείας του νομού βρίσκονται σε «παράλυση», εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε τεχνολογικό - ιατρικό εξοπλισμό, καθώς και σε αναλώσιμα υλικά.

Ταυτόχρονα, λόγω της έλλειψης τεχνιτών - συντηρητών, οι κτιριακές εγκαταστάσεις, στις οποίες λειτουργούν είναι σε άθλια κατάσταση. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας, όπου οι διαβρωμένοι από την υγρασία τοίχοι έχουν πέσει και υποστηρίζονται από λαμαρίνες.

Γιατροί βασικών ειδικοτήτων λείπουν, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι έκτακτες και άμεσες ανάγκες ιατρικής και παραϊατρικής εξέτασης και διάγνωσης των κατοίκων της υπαίθρου, οι οποίοι αναγκάζονται να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα για να πάνε στο νοσοκομείο Τρικάλων, ή να πληρώσουν πολλά χρήματα από την τσέπη τους για να επισκεφτούν ιδιώτες γιατρούς.

Πρόβλημα υπάρχει και στη μεταφορά των ασθενών, καθώς σε κάθε Κέντρο Υγείας λειτουργεί μόνο ένα ασθενοφόρο, το οποίο θα πρέπει να ανταποκριθεί σε όλα τα έκτακτα περιστατικά. Ακόμα μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα για τους κατοίκους των χωριών του ορεινού όγκου του νομού, που καλύπτονται από τα Κέντρα Υγείας Καλαμπάκας και Πύλης, αφού η απόσταση από την πόλη των Τρικάλων, όπου βρίσκεται το νοσοκομείο, σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνάει τα 70 χιλιόμετρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ