Τετάρτη 1 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Επαφές Ακιντζί στις Βρυξέλλες

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Τουλάχιστον μέχρι αύριο θα συνεχίσει τις επαφές του στις Βρυξέλλες ο ηγέτης του ψευδοκράτους Μουσταφά Ακιντζί, σε μια περίοδο που εντείνονται διεργασίες γύρω από το Κυπριακό με την όλο και πιο «ενεργό» ανάμειξη πολλών ιμπεριαλιστικών κέντρων. Αν και ο Ακιντζί αναχώρησε για την έδρα της ΕΕ το βράδυ της Δευτέρας, μέχρι χτες δεν είχαν γίνει κάποιες ανακοινώσεις ή δηλώσεις για το περιεχόμενο των συναντήσεων.

Πάντως, πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, ο Ακιντζί δήλωσε από τα Κατεχόμενα ότι η προχτεσινή συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, ήταν «αποδοτική». Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο Ακιντζί διέψευσε δημοσιεύματα που τον εμφανίζουν να δέχεται μια ισχυρή κεντρική ομοσπονδιακή κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι υποστηρίζει αυτό που υπάρχει και στο Κοινό Ανακοινωθέν της 11ης Φλεβάρη 2014 και συμπληρώνοντας ότι «δεν μιλούμε ούτε για ενιαίο κράτος ούτε για συνομοσπονδία».

Ακόμα, ο Ακιντζί είπε ότι αν υπάρχει ικανοποιητική πραγματική πρόοδος μέχρι το Σεπτέμβρη «μπορεί να επιτευχθεί» και ο στόχος σύγκλησης μιας πολυμερούς σύσκεψης, ενδεχόμενο στο οποίο αναφέρονται εδώ και καιρό διάφοροι, συγκαταλέγοντας στους συνομιλητές και τις μέχρι σήμερα «εγγυήτριες δυνάμεις» της Κύπρου Βρετανία, Τουρκία, Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ